Marea Britanie începe pregătirea piloților ucraineni

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 88 views

Prim-ministrul britanic, Rishi Sunak, a anunțat că în cursul acestei veri, piloții ucraineni vor participa la un program de instruire de zbor în Regatul Unit, adaptat nevoilor specifice ale Ucrainei. Anunțul a fost făcut în timpul unei întâlniri cu președintele ucrainean Volodymyr Zelenskyi, la Londra.

“În această vară, vom demara un program de instruire de zbor de bază, care va fi urmat de un număr select de piloți ucraineni. Acest lucru va permite adaptarea programului nostru la nevoile piloților ucraineni, astfel încât aceștia să poată pilota diferite tipuri de aeronave”, a declarat Rishi Sunak.

Premierul britanic a adăugat că, în paralel, vor continua discuțiile cu privire la transferul de aeronave F-16 către Ucraina. “Această instruire se va desfășura în tandem cu eforturile noastre de a colabora cu alte țări pentru a furniza Ucrainei avioane de luptă F-16, aeronave selectate de Ucraina”, a afirmat Sunak.

Rishi Sunak și Volodymyr Zelenskyi, 15 mai 2023 Foto: Telegrama lui Volodymyr Zelenskyi

Rishi Sunak și Volodymyr Zelenskyi, 15 mai 2023 Foto: Telegrama lui Volodymyr Zelenskyi


În februarie, în timpul vizitei lui Zelenskyi la Londra, s-a anunțat că piloții ucraineni vor urma o pregătire în Marea Britanie, ceea ce le va permite să opereze avioane de luptă avansate conform standardelor NATO în viitor.

Pentru instruirea de bază, Marea Britanie utilizează aeronavele Beechcraft Texan T1, iar pentru instruirea avansată, aeronavele BAE Hawk T2. Ulterior, piloții trec la antrenamente pe avioane de luptă precum Eurofighter Typhoon și F-35.

În plus, Marea Britanie a anunțat că va transfera în Ucraina drone kamikaze cu rază lungă de acțiune. Acestea au o rază de zbor de peste 200 km. Ucraina va primi, de asemenea, sute de rachete de apărare aeriană. Acest ajutor este prevăzut să fie furnizat în lunile următoare, pe măsură ce Ucraina se pregătește să-și întărească defensiva în fața invaziei rusești.

Foto: MiG-29MU1 al Ucrainei cu rachete R-27ER și R-73. august 2022. Ucraina. Cadru din videoclipul armatei Ucrainei

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.