Kremlinul a declarat deschiderea Rusiei către dialogul cu Statele Unite privind dezarmarea nucleară

Dmitri Peskov: Rusia este deschisă dialogului cu Statele Unite privind dezarmarea nucleară

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 138 views

Rusia se arată deschisă pentru un dialog cu Statele Unite privind armamentul nuclear, însă așteaptă propuneri concrete din partea Washingtonului prin intermedii diplomatici, înainte de a determina formatul discuțiilor pe această temă, a anunțat secretarul de presă prezidențial Dmitri Peskov, potrivit RBC.

Într-un schimb cu reporterii, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a fost întrebat dacă Rusia este dispusă să discute dezarmarea nucleară după ce SUA a sugerat-o. “Rusia este deschisă la dialog. Considerăm că acesta este extrem de important. Dar mai întâi, trebuie să înțelegem cum a fost formulată această propunere. În chestiuni atât de delicate și semnificative, este dificil să ne bazăm pe declarații de presă, mai ales în condițiile unei încrederi reciproce atât de scăzute în relațiile bilaterale”, a afirmat Peskov.

SUA a exprimat interes pentru o nouă structură de control al armelor cu implicarea celor cinci puteri nucleare, a declarat Jake Sullivan, consilier al președintelui american pentru securitate națională, la începutul lunii iulie. “Cei cinci nucleari” (SUA, Rusia, Marea Britanie, Franța și China) au potențialul de a reduce tensiunile prin dialog, a sugerat Casa Albă.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.