Apple a prezentat primii săi ochelari de realitate mixtă

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 417 views

În cadrul conferinței anuale pentru dezvoltatori Worldwide Developers Conference 2023 (WWDC 2023), gigantul tech american Apple a prezentat o serie de inovații impresionante, inclusiv debutul său în segmentul realității mixte cu ochelarii Vision Pro AR / VR. Evenimentul a fost transmis în direct pe canalul oficial Apple de pe Youtube și a fost urmărit de corespondenți internaționali.

Vision Pro, un dispozitiv revoluționar de realitate mixtă, reprezintă o premieră pentru Apple. Acești ochelari au un ecran exterior curbat, transparent și 3D care permite vizualizarea ochilor utilizatorului – un efect obținut prin simularea anticipată a dispozitivului. Ochelarii pot fi controlați prin comenzi vocale sau gesturi. De exemplu, textul poate fi derulat doar cu o mișcare a ochilor. Vision Pro sunt dotate cu două camere externe pentru transmisii video, precum și cu două ecrane interne care suportă imagini la rezoluție 4K, oferind o experiență completă de realitate virtuală. Utilizatorii pot alterna între realitatea virtuală și cea augmentată cu ajutorul unei rotițe speciale.

În timpul demonstrației, un reprezentant al Apple a explicat că atunci când dispozitivul comută în modul de realitate augmentată, vizualizarea aplicației devine ușor difuză, integrându-se cu mediul înconjurător. Ochelarii oferă și funcții avansate pentru videoconferințe și săli de întâlnire virtuale, oferind avatare cu un aspect realist. De asemenea, acești ochelari permit vizionarea filmelor în format 3D. Aplicațiile instalate pe Vision Pro sunt identice cu cele de pe iPad, incluzând „Camera”, „Books”, serviciul de apeluri video FaceTime, „Messages”, „Music”, „Notes” și altele. Vision Pro poate fi sincronizat cu toate celelalte dispozitive Apple.

La conferința WWDC 2023, Apple a anunțat și lansarea unui MacBook Air cu un ecran de 15 inchi, care vine echipat cu propriul cip al companiei. În plus, Apple a dezvăluit noul său sistem de operare iOS 17, care promite să aducă o serie de îmbunătățiri și funcții noi pentru utilizatori.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.