KFC a anunțat ieșirea completă de pe piața din Rusia

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 261 views

Yum! Brands, compania americană, a finalizat tranzacția de vânzare a diviziei sale KFC din Rusia către Smart Service Ltd, conform unui comunicat de presă al companiei.

Această vânzare marchează retragerea completă a Yum! Brands de pe piața rusă, în timp ce Smart Service Ltd a convenit să păstreze angajații diviziei ruse a KFC. În curând, locațiile KFC vor suferi un proces de rebranding.

Comunicatul de presă a menționat că, după finalizarea acestei tranzacții, Yum! Brands și KFC nu vor mai avea prezență corporativă în Rusia. Precedent, Serviciul Federal Antimonopol a aprobat cererea Smart Service Ltd pentru achiziționarea afacerii KFC din Rusia.

Tranzacția a inclus transferul a 70 de restaurante, iar Smart Service Ltd va deveni francizor pentru alte 1058 de restaurante partenere. Se așteaptă ca, în urma schimbării proprietății, locațiile să fie rebranduite sub denumirea Rostic’s.

În Rusia, existau aproximativ 1000 de restaurante KFC, dintre care 70 erau controlate direct de compania-mamă, iar restul erau operate sub formă de franciză. Yum! Brands a deținut și lanțul Pizza Hut, care a fost deja vândut către întreprinderi locale.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.