Kai Wegner, noul primar la Berlin

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 279 views

Noul primar guvernator al Berlinului, Kai Wegner, a fost ales după un thriller electoral care a durat câteva ore în Camera Reprezentanților din Berlin. La al treilea tur de scrutin, Wegner, în vârstă de 50 de ani, a obținut 86 de voturi pentru, provenite de la partenerii de coaliție CDU și SPD. 70 de parlamentari au votat împotriva lui. Aceasta marchează prima alegere a unui politician CDU ca primar guvernator în mai bine de 20 de ani. Fracțiunea AfD a susținut că a votat pentru Wegner la al treilea scrutin, afirmând că responsabilitatea generală a orașului este mai importantă pentru ei decât acordul de coaliție încheiat între CDU și SPD.

Wegner a eșuat în primele două scrutine, cu 71 de voturi pentru și 79 de voturi. Noua coaliție CDU și SPD din Berlin are 86 de voturi, în timp ce opoziția Verzilor, Stângii și AfD are 73. CDU și SPD vor avea fiecare cinci senatori în viitor. Înainte de cel de-al treilea tur de scrutin, CDU și SPD au votat împotriva unei moțiuni a Verzilor și a Partidului de Stânga de amânare a alegerii primarului la guvernare.

Această alegere dramatică aduce amintiri ale alegerii fostului primar Klaus Wowereit din 2006, care a fost reales doar în al doilea tur de scrutin cu cea mai restrânsă majoritate de un vot.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.