Judecătoarea din Suceava reținută! Ce acuzații i se aduc?

de Florian
0 Comentariu 145 views

Judecătoarea de la Tribunalul Suceava  a cărei locuință a fost percheziționată ieri, este de azi,  reținută pentru 24 de ore. Pro TV anunță că judecătoarea care trebuia să judece dosarul unor polițiști corupți din Suceava,  este acuzată că ar fi trimis persoanelor vizate de anchete de nivel însemnat informaţii din dosarele instrumentate de DIICOT, inclusiv că urmează percheziţii şi că sunt supravegheaţi.

Procurorii au declarat, conform Pro TV:

S-a stabilit că inculpata, în perioada 11 – 14 noiembrie 2022, în baza prerogativelor specifice funcţiei de judecător pe care o exercita, a luat cunoştinţă de informaţii nepublice privind actele de urmărire penală şi măsurile dispuse într-un dosar DIICOT (dosar aflat în faza de urmărire penală), respectiv informaţii privind percheziţiile domiciliare ce urmau a fi efectuate, pe care le-a pus la dispoziţia altor persoane prin intermediul cărora au ajuns şi la alte persoane interesate.

 În perioada aprilie – septembrie 2023, inculpata a luat cunoştinţă de informaţii nepublice privind actele de urmărire penală şi măsurile dispuse într-o altă cauză DIICOT, informaţii pe care în mod direct şi prin intermediul altor persoane le-a pus la dispoziţia unor persoane interesate.

Referitor la infracţiunea de favorizarea infractorului, s-a reţinut că divulgarea către persoanele cercetate a faptului că erau vizate de măsuri de supraveghere tehnică sau percheziţii a fost de natură să pericliteze cercetările în cauzele respective

Sursa foto: Pro TV

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.