Italia declară stare de urgență pentru migranți

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 145 views

Autoritățile din Italia au declarat stare de urgență pe o perioadă de șase luni din cauza crizei migratorii cu care se confruntă țara, potrivit agenției de știri ANSA. Măsura a fost implementată la nivel național, la propunerea ministrului Protecției Civile și Politicii Maritime, Nello Musumechi, și a ministrului de Interne, Matteo Piantedosi.

Cei doi miniștri au subliniat creșterea semnificativă a fluxului de migranți în Italia, cu aproximativ 30.000 de imigranți ilegali sosind de la începutul anului. Musumechi a remarcat că insulele pe care migranții ajung se confruntă cu dificultăți în gestionarea situației și că autoritățile se află într-o poziție dificilă.

Starea de urgență va permite autorităților să abordeze rapid problemele legate de primirea migranților, implicând structurile Protecției Civile și Crucii Roșii. În plus, se vor consolida unitățile responsabile cu repatrierea imigranților ilegali. Pentru a susține implementarea măsurilor de urgență, guvernul italian a alocat 5 milioane de euro din fondul național de urgență.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.