Austriecii cheltuiesc 1,4 miliarde de euro pe biciclete electrice

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 57 views

Austria cunoaște o creștere semnificativă a vânzărilor de biciclete electrice, cu aproape 250.000 de unități vândute în acest an. Conform publicației Kronen Zeitung, acum una din două biciclete din țară este electrică.

Pandemia a determinat o creștere a popularității biciclismului. Un studiu realizat de VCÖ arată că 30% dintre austrieci intenționează să folosească mai des bicicleta, din cauza costurilor combustibilului. Statisticile indică faptul că în Austria, 2,7 milioane de persoane folosesc bicicleta, iar aproximativ 7% din rutele zilnice sunt parcurse cu acest mijloc de transport.

Bicicletele de transport cu motor turbo electric sunt în special populare, reprezentând 89% din achiziții. Acestea beneficiază de o subvenție de stat de până la 1.000 de euro.

Cu toate acestea, tehnologia devine tot mai costisitoare. Prețul bicicletelor pentru copii a crescut cu 30% în decursul anului, iar cel al bicicletelor electrice de drum a urcat cu 15%. Se pare că boom-ul bicicletelor și creșterea prețurilor în Austria nu se vor încheia în curând.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.