Gala concursului internațional de compoziție „George Ștephănescu” – ediția a III-a – a dat startul „Zilelor Culturii Albaneze”!

de Florian
0 Comentariu 67 views
 Concursul internațional de compoziție „George Ștephănescu” este organizat de Asociația Liga Albanezilor din România, cu sprijinul Asociației Arefu și al Editurii Muzicale Grafoart. Directorul artistic al concursului este profesorul și pianistul Piro Gaqi, iar director executiv este Ilinca Ștefănescu-Neagu.
Gala concursului internațional de compoziție „George Ștephănescu” – ediția a III-a – a dat startul „Zilelor Culturii Albaneze” din acest an. Pe scena Universității Naționale de Muzică din București au urcat atât laureații celei mai recente ediții a concursului, cât și și artiști interpreți de renume.
Organizatorii au scris pe Facebook:
„În deschiderea evenimentului, au luat cuvântul profesorul Dan Dediu, președintele juriului, deputatul Bogdan-Alin Stoica, reprezentantul minorității naționale albaneze în Parlamentul României, și Radu-Cosmin Săvulescu, președintele ALAR. Cu toții au subliniat dezvoltarea pe care concursul a avut pe parcursul acestor 3 ediții și au adresat felicitări participanților și, mai ales, laureaților.
 Premiile au fost acordate de către reprezentanții ALAR, respectiv deputatul Bogdan-Alin Stoica, președintele Radu-Cosmin Săvulescu, Dr. Luan Topciu (coordonatorul Centrului Cultural al Albanezilor din România), Dr. Renata Topciu (redactor-șef al revistei „Drita / Lumina”), precum și de către membrii juriului, respectiv profesorul Dan Dediu și dirijoul Mircea Holiartoc. Compozitorul Thoma Gaqi, cel de-al treilea membru al juriului, a transmis salutările sale din Albania.
 Printre laureații care au fost prezenți la gală s-a numărat și Jetmir Zaganjori, câștigătorul premiului I la secțiunea B, care a venit din Albania special pentru a participa la evenimentul de la Universitatea Națională de Muzică din București. În cadrul galei s-au interpretat lucrările câștigătoare, în primă audiție, precum și lieduri ale marelui compozitor George Ștephănescu. Evenimentul s-a încheiat cu un moment emoționant, în care Valentina Verlan (soprană), Claudia Codreanu (mezzosoprană), Cristian Ruja (bariton) și Ștefan Lamatic (bas), acompaniați la pian de Piro Gaqi, au interpretat renumita lucrare „Dua më shumë Shqipërinë”, în aranjamentul lui Thoma Gaqi.”
Sursa foto: Facebook

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.