Exerciții militare comune cu China și Iran organizate de Rusia.

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 231 views

Ministerul Apărării din China a declarat că începând de miercuri, China, Iranul și Rusia vor desfășura exerciții militare comune în Golful Oman, conform unei declarații citate de CNN.

Manevrele vor avea loc până duminică și vor implica armatele și marinele celor trei țări, fiind bazate pe exercițiile maritime comune efectuate în 2019 și 2022.

În urma invaziei Moscovei în Ucraina, China și Rusia au anunțat un parteneriat „fără limite”, intensificându-și legăturile diplomatice și economice, ceea ce a stârnit îngrijorare în rândul oficialilor occidentali. Aceștia au afirmat anterior că există posibilitatea ca China să ofere asistență militară letală Rusiei, dar această acuzație a fost negată de Beijing.

Parteneriatul de apărare dintre Moscova și Teheran s-a consolidat pe măsură ce Rusia a devenit din ce în ce mai în căutarea sprijinului militar extern pentru a-și susține războiul împotriva Ucrainei.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.