Ce trebuie sa stii inainte de a zbura prima data cu avionul? 10 sfaturi de la cei care au zburat

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 74 views
Zbor cu avionul

Zborul cu avionul pentru prima dată poate fi emoționant, dar și puțin stresant. Zborul cu avionul implică, călătoria prin aer cu un avion. În general, trebuie să ajungi la aeroport cu suficient timp înainte de plecare pentru a face check-in, a trece de controlul de securitate, a ajunge la poarta de îmbarcare și a urca în avion. După aterizare, pasagerii trebuie să iasă din avion, să-și recupereze bagajele și să părăsească aeroportul.

Există diferite niveluri de confort și servicii disponibile în funcție de tipul de zbor și compania aeriană. Pentru zborurile scurte, cum ar fi cele de câteva ore, se oferă de obicei servicii minime, cum ar fi o gustare sau o băutură și scaune confortabile. Pentru zborurile mai lungi, cum ar fi cele intercontinentale, se oferă de obicei o varietate mai mare de servicii, cum ar fi mese complete, divertisment la bord și scaune mai confortabile.

Zborul cu avionul este un mod rapid și eficient de a călători pe distanțe lungi, permițând oamenilor să ajungă la destinațiile lor mult mai rapid decât alte mijloace de transport. De asemenea, poate fi o experiență interesantă, oferind o priveliște unică asupra peisajelor și a suprafeței Pământului din perspectiva aeriană.

Iată câteva lucruri pe care ar trebui să le știi înainte de a zbura pentru prima dată:

 • Rezervă-ți biletul cu grijă: Cumpără biletul de avion din timp pentru a obține cele mai bune tarife și a te asigura că ai loc. Verifică politica de bagaje, restricțiile și costurile suplimentare ale companiei aeriene.
 • Pregătește-ți documentele: Asigură-te că ai un pașaport valabil și alte documente necesare (vize, permise de conducere internaționale etc.) pentru destinația aleasă.
 • Verifică regulile de bagaje: Informează-te despre limita de greutate și dimensiune a bagajelor de cală și de mână pentru compania aeriană cu care zbori. Ambalează lichidele în recipiente mici (sub 100 ml) într-o pungă de plastic transparentă, conform reglementărilor de securitate.
 • Check-in-ul: Poți face check-in online cu 24-48 de ore înainte de zbor, sau poți face check-in la aeroport. Asigură-te că ai toate documentele necesare la îndemână.
 • Sosirea la aeroport: Sosirea la aeroport cu cel puțin 2-3 ore înainte de zbor pentru zborurile internaționale și 1-2 ore pentru zborurile interne. Acest lucru îți oferă timp suficient pentru a trece prin securitate, check-in și a găsi poarta de îmbarcare.
 • Trecerea prin securitate: Scoate laptopul, lichidele și alte obiecte electronice din bagajul de mână și pregătește-te să scoți centura și pantofii, dacă ți se cere. Respectă regulile și indicațiile personalului de securitate.
 • Găsirea porții de îmbarcare: Verifică panoul de informații sau aplicația companiei aeriene pentru a afla poarta de îmbarcare și ora estimată de plecare. Asigură-te că ești la poartă cu cel puțin 30 de minute înainte de îmbarcare.
 • Îmbarcarea: Așteaptă să se anunțe grupul sau rândul tău pentru îmbarcare și urmează indicațiile personalului companiei aeriene.
 • Confortul în avion: Poartă haine confortabile și adu-ți căști, o pernă de gât și orice altceva te-ar ajuta să te simți confortabil în timpul zborului. Mestecarea unei gume sau înghițirea în mod repetat poate ajuta la diminuarea presiunii în urechi în timpul decolării și aterizării.
 • Alimentație și hidratare: Bea multă apă înainte și în timpul zborului. Aerul din avion este de obicei uscat, ceea ce poate duce la deshidratare. Evită băuturile alcoolice și cafeaua, deoarece acestea pot contribui la deshidratare. Nu ezita să ceri apă personalului de bord în timpul zborului. Alege mâncăruri ușoare și sănătoase înainte și în timpul zborului. Evită mâncărurile grele, grase sau foarte condimentate, care pot provoca disconfort în timpul zborului. Fructele, legumele și alimentele bogate în proteine sunt opțiuni sănătoase.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

 • SEO MARKETING AGENCY SRL
 • CUI: 41380160
 • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.