După o luptă nereușită împotriva șobolanilor, primarul Parisului vrea să-i învețe pe cetățeni să coexiste pașnic cu rozătoarele

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 124 views

Primarul capitalei Franței, Anne Hidalgo, a anunțat că rezidenții Parisului ar trebui să se obișnuiască cu prezența șobolanilor. Aceasta a fost relatată de publicația Le Figaro.

Hidalgo, al cărei mandat a fost marcat de o critică intensă pentru proliferarea semnificativă a șobolanilor în oraș (6 milioane de șobolani la un număr de 2,14 milioane de cetățeni), a dezvăluit în această săptămână că după ani de eforturi nereușite de a controla populația de rozătoare, intenționează să adopte o nouă strategie de coexistență cu aceste animale.

O inițiativă de control a rozătoarelor, în valoare de 1,7 milioane EUR, lansată în 2017, a presupus instalarea de containere de deșeuri sigilate în tot orașul și utilizarea intensivă a otrăvii de șobolani în mii de campanii agresive de eradicare.

Acum, Ann Suiris, asistentul de sănătate al primarului, a menționat că Hidalgo are intenția de a iniția un comitet de studiu pentru a “conviețui” cu rozătoarele și alte surse de infecții și boli. A adăugat că grupul va fi responsabil cu descoperirea unei metode de control a șobolanilor care să fie “eficace” și “suportabilă” pentru cetățenii Parisului.

“Este o problemă de coabitare”, a subliniat primarul Parisului.

Primăria, în colaborare cu Institutul Pasteur, Sorbona și Muzeul de Istorie Naturală, a demarat un proiect de cercetare destinat să “lupte împotriva prejudecăților” și să “ajute parizienii să coabiteze mai armonios cu șobolanii”.

Ecologul Duska Markovic, prezent la întâlnirea cu primăria, a declarat că șobolanii sunt în realitate “utili” pentru ecosistem și a criticat aspru parizienii care manifestă o “teama exagerată și nerațională” față de rozătoare.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.