Dronele rusești au căzut și au explodat în România – MAE

Explozia dronelor rusești "Shahed" în România: O amenințare pentru securitatea regională?

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 210 views

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că în timpul unei atacuri nocturne în regiunea Odesa, dronele rusești de atac “Shahed” au căzut și au explodat pe teritoriul României. Această informație a fost comunicată de purtătorul de cuvânt al ministerului, Oleg Nikolaenko, care s-a bazat pe informațiile furnizate de autoritățile de frontieră ucrainene.

Atacul cu dronă asupra Odesăi

În dimineața zilei de 4 septembrie, dronele kamikaze rusești au atacat portul israelian din regiunea Odesa. Cu toate acestea, una sau mai multe drone Shahed au explodat pe teritoriul României, după ce au căzut la sol.

Detaliile cu privire la numărul exact de drone căzute în țara vecină nu au fost precizate de purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe. Cu toate acestea, acest incident reprezintă o nouă dovadă a faptului că terorismul cu rachete al Rusiei reprezintă o amenințare majoră nu doar pentru securitatea Ucrainei, ci și pentru siguranța țărilor învecinate și a statelor membre NATO, conform declarațiilor lui Oleg Nikolaenko pe rețelele de socializare.

Apelul pentru consolidarea sistemelor de apărare

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a îndemnat partenerii internaționali să accelereze furnizarea de sisteme moderne de apărare antirachetă și antiaeriană, precum și de aviație militară, pentru a consolida protecția infrastructurii ucrainene și a țărilor învecinate.

În același timp, Ministerul Apărării al României a declarat că atacurile cu drone rusești nu au reprezentat o amenințare directă la adresa teritoriului național sau a apelor teritoriale ale țării.

Atacurile anterioare cu drone rusești

Nu este prima dată când dronele rusești survolează România. În noaptea de 2 august, ocupanții au utilizat din nou dronele kamikaze iraniene Shahed asupra infrastructurii portuare ucrainene din orașul Izmail. În acea ocazie, aceste drone au încălcat spațiul aerian al României, care este membră NATO.

Primarul unei comune din județul Tulcea a relatat că dronele rusești au survolat clădirile locuitorilor locali. Martorii oculari au declarat că dronele au venit din direcții diferite, probabil pentru a confunda apărarea antiaeriană ucraineană.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.