Plaja din mamaia – în unele locuri dunele ajung la 2m

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 202 views

În urmă cu doi ani, lucrările de modernizare păreau că vor atrage clienții catre stațiunea mamaia, însă, din păcate, a fost un esec total și oamenii au fugit de plajele extinse invocând diferite motive: nisipul nu este fin, distanța până la apă este prea mare, faci doi pași în apă și te scufunzi etc.

Efectele furtunilor de iarnă au început să se manifeste și anul acesta pe plajele litoralului, în special în zona extinsă a stațiunii Mamaia Nord, acolo unde lucrările au fost finanțate de Uniunea Europeană. Valurile puternice au erodat nisipul, iar marea a avansat câțiva metri pe uscat. Deși specialiștii susțin că acesta este un fenomen natural numit “cliffing”, autoritățile vor fi nevoite să intervină în vara aceasta pentru nivelarea nisipului.

Plaja extinsă din Mamaia Nord, în urmă cu doi ani, se confruntă acum cu eroziunea cauzată de furtunile iernii. Cel mai afectat sector se află în partea de nord a stațiunii, unde malul erodat are o înălțime de 2 metri. Estimările pesimiste arată că plaja ar putea pierde o lățime de 40 de metri în următorii ani, pe o lungime de 7 kilometri.

Cu toate acestea, specialiștii reiterează că acesta este un fenomen obișnuit care afectează toate plajele. Acum doi ani, extinderea plajelor din Mamaia Nord a generat nemulțumiri în rândul patronilor din turism, care s-au plâns de nisipul mai puțin fin, plaja prea lungă și adâncimea bruscă a apei. În prezent, procesul de lărgire a plajelor continuă în Eforie Nord și Eforie Sud.

Sursa informatii: constanta.press

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.