Congresmanul McCall: SUA sunt gata să trimită trupe în Taiwan dacă este nevoie

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 267 views

Michael McCall, președintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Camerei, a menționat că SUA ar putea lua în considerare trimiterea de trupe în Taiwan dacă China ar invada insula. El a declarat că dacă poporul american ar susține această decizie, Congresul ar urma acest demers.

Republicanul din Texas a explicat pentru Fox News că în cazul unei invazii chineze asupra Taiwanului, subiectul ar fi discutat în cadrul Congresului și ar implica poporul american. McCall a menționat că autorizarea forței militare sau o declarație de război, care nu a mai fost folosită din cel de-al Doilea Război Mondial, ar putea proveni din comitetul său. McCall conduce o delegație a Congresului într-o vizită de trei zile în Taiwan, unde se intenționează să discute cu administrația locală despre livrarea de arme americane.

Această posibilă acțiune a SUA contrastează cu situația din Ucraina, unde au fost trimise arme în valoare de miliarde de dolari la Kiev, dar fără trupe.

Deși nici Ucraina, nici Taiwanul nu sunt oficial aliați ai SUA, există un Taiwan Relations Act care vizează “menținerea păcii, securității și stabilității în Pacificul de Vest” și permite anumite relații diplomatice neoficiale între cele două țări. China consideră Taiwanul ca o provincie separatistă, în timp ce SUA văd suveranitatea insulei ca o sursă de instabilitate.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.