China emite cea mai mare alertă de ploaie pentru prima dată în ultimii 12 ani

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 173 views

Avertisment de nivel înalt din partea Centrului Național de Meteorologie din China: o alertă roșie a fost emisă anticipând precipitații abundente în mai multe regiuni ale țării, cu accent special pe zona de nord. Aceasta reprezintă prima ocazie în care autoritățile recurg la cel mai înalt grad de avertizare privind ploile încă din septembrie 2011, conform Gulf News.

Ministerul Gestionării Situațiilor de Urgență și-a revizuit deja nivelul de alertă, ridicându-l la gradul doi în cadrul sistemului său de patru niveluri pentru șase provincii, inclusiv capitala, Beijing.

Conform prognozelor agenției, Beijingul, alături de anumite zone din Hebei, sunt în mod particular susceptibile la ploi de intensitate excepțională, ca urmare a “circulației reziduale” a taifunului Doksuri, care a afectat regiunile de coastă ale țării.

Diverse obiective turistice importante din Beijing, precum Palatul de Vară și Grădina Botanică Națională, au anunțat închiderea temporară. Autoritățile locale au dispus oprirea tuturor activităților de construcție și evacuarea personalului. Totodată, toate ambarcațiunile care navighează pe căile acvatice ale orașului sunt obligate să-și întrerupă deplasarea, potrivit publicației oficiale Beijing Daily.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.