China a numit situația cu Prigojin „afacere internă” a Rusiei

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 79 views

China consideră că incidentul cu PMC “Wagner” din Rusia reprezintă o chestiune internă a acestei țări și își manifestă sprijinul pentru stabilitatea Rusiei, conform unui comunicat emis de Ministerul chinez de Externe, ca răspuns la o întrebare privind poziția Chinei cu privire la situația PMC-ului condus de Evgheni Prigojin.

“Considerăm că aceasta este o afacere internă a Rusiei. În calitate de un vecin prietenos și un partener strategic global în această nouă eră, China susține Rusia în eforturile sale de a asigura stabilitatea națională și de a promova dezvoltarea și prosperitatea”, se menționează în declarația ministerului.

Aceeași abordare, considerând incidentul o problemă internă a Rusiei, a fost adoptată anterior de către UE și SUA.

Președintele rus Vladimir Putin, care a caracterizat acțiunile PMC “Wagner” ca fiind o “răzvrătire armată”, a avut o serie de discuții telefonice cu liderii unor state pe data de 24 iunie. Cu toate acestea, printre acești lideri nu s-au numărat președintele chinez Xi Jinping sau liderii occidentali. Secretarul de stat american, Anthony Blinken, a indicat că președintele Joe Biden nu a încercat să-l contacteze pe Putin, dar că anumiți membri ai administrației americane au avut discuții cu omologii lor ruși.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.