Cele mai bune 37 de filme ce se vor lansa în 2024

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 829 views
 • Kingdom of the Planet of the Apes

“Kingdom of the Planet of the Apes” este o continuare a seriei reboot “Planet of the Apes”. Acest film, programat pentru lansare pe 24 mai 2024 în Statele Unite, continuă moștenirea lui Caesar, personajul central al filmelor anterioare. Regizat de Wes Ball, filmul se desfășoară la mulți ani după evenimentele din “War for the Planet of the Apes”. Deși nu este un reboot, filmul marchează începutul unei noi trilogii în franciză, promițând o explorare mai adâncă a lumii apelor și a conflictelor lor cu omenirea​

 • Godzilla x Kong: The New Empire

“Godzilla x Kong: The New Empire” este o continuare a filmului “Godzilla vs. Kong”, programată să fie lansată pe 12 aprilie 2024. Regizat de Adam Wingard, filmul reunește actorii Dan Stevens, Rebecca Hall, Brian Tyree Henry și alții. Filmările principale au început în Gold Coast, Queensland, pe 29 iulie 2022. Compozitorii Tom Holkenborg și Antonio Di Iorio se întorc pentru a compune coloana sonoră a filmului. Campania de marketing a început în aprilie 2023 cu lansarea unui teaser trailer. Filmul promite o nouă aventură cinematografică, care îi pune pe Kong și Godzilla împotriva unei noi amenințări colosale ascunse în lumea noastră.

 • Furiosa: A Mad Max Saga

“Furiosa: A Mad Max Saga” este un spin-off al filmului “Mad Max: Fury Road” (2015), centrat pe personajul Imperator Furiosa. Regizat de George Miller, acest film aduce în prim-plan actrița Anya Taylor-Joy în rolul principal, alături de Chris Hemsworth și Tom Burke. Filmul explorează povestea personajului Furiosa înainte de întâlnirea și colaborarea ei cu Mad Max.

Producția filmului a implicat revenirea unor membri ai echipei din “Fury Road”, inclusiv editorul de film Margaret Sixel, designerul de producție Colin Gibson, mixerul de sunet Ben Osmo și designerul de machiaj Lesley Vanderwalt. De asemenea, compozitorul Junkie XL, care a realizat coloana sonoră pentru “Fury Road”, confirmă reîntoarcerea sa pentru “Furiosa”.

Filmările principale au început pe 1 iunie 2022, în Australia, și s-au încheiat pe 3 noiembrie 2022. “Furiosa” a fost filmat în orașele New South Wales, Hay și Silverton, acesta din urmă fiind adesea considerat un oraș fantomă. Filmul este programat să fie lansat în cinematografe în Australia pe 23 mai 2024 și în Statele Unite pe 24 mai 2024​.

 • Civil War

“Civil War” este un film epic de acțiune scris și regizat de Alex Garland, programat pentru lansare pe 26 aprilie 2024. Filmul, cu un buget de 50 de milioane de dolari, este cel mai costisitor produs de A24. În rolurile principale sunt Kirsten Dunst, Wagner Moura, Stephen McKinley Henderson, Cailee Spaeny, Jesse Plemons și Nick Offerman. Povestea urmărește o echipă de jurnaliști într-o Americă distopică, cuprinsă de un război civil intens. Filmările principale au început în martie 2022 la Atlanta și s-au mutat la Londra în mai.

 • Dune: Part 2

“Dune: Part Two”, programat pentru lansare pe 1 martie 2024, continuă povestea lui Paul Atreides, interpretat de Timothée Chalamet. După evenimentele primului film, Paul se unește cu Chani (Zendaya) și Fremenii, căutând răzbunare împotriva conspiratorilor care și-au distrus familia și încercând să prevină un viitor teribil pe care numai el îl poate prevedea. Baronul Vladimir Harkonnen, jucat de Stellan Skarsgård, supraviețuiește unei tentative de asasinat și conduce Arrakis cu o mână de fier.

Filmul este regizat de Denis Villeneuve și aduce în distribuție noi personaje importante, cum ar fi Christopher Walken în rolul Împăratului Padishah Shaddam IV și Austin Butler ca Feyd-Rautha. Florence Pugh se alătură distribuției ca Prințesa Irulan, un personaj esențial pentru desfășurarea poveștii. Villeneuve descrie filmul ca un “epic de război”, promițând mai multă acțiune comparativ cu primul film.

Cu un accent pe teme precum ecologismul și exploatarea, filmul explorează controlul asupra mirodeniei, o substanță psihedelică care conferă abilități supranaturale și se găsește exclusiv pe Arrakis. De asemenea, se păstrează elemente de intrigă politică și conflict familial, într-o lume complexă și bine construită.

 • Alienoid: Return to the Future

“Alienoid: Return to the Future” este o continuare a filmului “Alienoid”, programată pentru lansare pe 10 ianuarie 2024. Povestea se concentrează pe personaje care călătoresc în timp și spațiu, cu scopul de a obține Sabia Divină. În rolurile principale sunt Ryu Jun-yeol, Kim Tae-ri și Kim Woo-bin, alături de alți actori talentați precum Lee Hanee și Yum Jung-ah. Filmul este regizat de Choi Dong-hoon și continuă povestea din prima parte, urmărindu-i pe personajele principale în încercarea lor de a reveni în prezent pentru a salva pe toți, în timp ce dezvăluie noi secrete într-o luptă intensă pentru un artefact divin.

Filmul promite o experiență cinematografică bogată, cu personaje diverse, cum ar fi un investigator judiciar, un spadasin orb și un villain formidabil, adăugând un nivel de intrigă și mister. “Alienoid: Return to the Future” este așteptat să rezolve misterele rămase nerezolvate în prima parte și să aducă noi dezvoltări în poveste.

 • Ghostbusters: Frozen Empire

“Ghostbusters: Frozen Empire” (2024) reprezintă o continuare palpitantă a iconicului franciză Ghostbusters. Acest ultim film a fost bine primit pentru povestea sa captivantă, interpretarea excelentă a actorilor și efectele vizuale impresionante.

Intrigă: Filmul îi poartă pe spectatori într-o aventură înghețată, unde Ghostbusters se confruntă cu o amenințare supranaturală formidabilă într-un imperiu înghețat. Păstrează publicul captivat cu răsturnări neașteptate de situație de la început până la sfârșit, contribuind la o experiență generală plină de suspans și emoție.

Distribuție și Personaje: În film apar actori consacrați și fețe noi, inclusiv Paul Rudd în rolul lui Gary Grooberson, Bill Murray ca Dr. Peter Venkman, Dan Aykroyd ca Dr. Raymond “Ray” Stantz și Ernie Hudson ca Dr. Winston Zeddemore. Performanțele distribuției adaugă adâncime considerabilă poveștii, creând o legătură emoțională cu publicul.

Cinematografie și Efecte Vizuale: Elementele vizuale sunt un punct forte al filmului, capturând frumusețea sinistră a imperiului înghețat cu o cinematografie impresionantă. Integrarea fără cusur a elementelor de realitate și supranaturale prin efecte vizuale îmbunătățește semnificativ experiența vizionării.

Coloana Sonoră: Coloana sonoră completează perfect atmosfera filmului, cu melodii tulburătoare și ritmuri electrizante care intensifică suspansul.

Moștenire și Direcție: “Ghostbusters: Frozen Empire” aduce omagiu seriei originale, stabilind în același timp propria sa identitate. Filmul încorporează elemente de nostalgie pentru fanii de lungă durată și introduce inovații regizorale din partea lui Gil Kenan, oferind o perspectivă proaspătă asupra universului Ghostbusters.

Recepție Critică și Impact Cultural: Filmul a primit aprecieri largi din partea criticilor pentru povestea sa, performanțele actoricești și spectacolul vizual. De asemenea, a avut un impact notabil asupra culturii populare, cu mărfuri inspirate de film devenind tot mai populare și influențând diverse aspecte ale interacțiunii fanilor.

Performanță la Box Office și Viitor: Succesul filmului la box office și-a consolidat locul în moștenirea Ghostbusters. Se încheie cu indicii despre viitorul francizei, lăsând fanii în așteptarea nerăbdătoare a ceea ce urmează.

În rezumat, “Ghostbusters: Frozen Empire” este un amestec reușit de nostalgie și povestire contemporană, rezonând atât cu publicul nou, cât și cu cel vechi. Succesul său la box office și în cultura populară reafirmă apelul durabil al moștenirii Ghostbusters. Pentru oricine caută o aventură palpitantă și nostalgică, acest film este o vizionare obligatorie.

 • Kung Fu Panda 4

“Kung Fu Panda 4”, programat pentru lansare pe 8 martie 2024, aduce o continuare entuziasmantă și așteptată a seriei populare. Sub regia lui Mike Mitchell, filmul promite să fie o scrisoare de dragoste către primul film din serie, menținând conexiuni puternice cu filmele anterioare, dar totodată prezentând o poveste care poate sta singură.

Personajul principal, Po, va fi pus într-o lumină nouă, intrând în interacțiune cu personaje noi și provocări neașteptate. Unul dintre aceste noi personaje este Zhen, un vulpoi cu un caracter moral ambiguu, interpretat de Awkwafina, care aduce o nouă dimensiune dinamică povestii. Alături de Awkwafina, se alătură distribuției Viola Davis, care interpretează rolul Cameleonului, un personaj inteligent și supranatural, considerat a fi cel mai formidabil inamic cu care se confruntă Po.

Filmul promite și scene de luptă impresionante, reflectând progresele tehnologice și influențele anime. De asemenea, membrii Furious Five vor apărea în film, fiecare avându-și propria misiune individuală.

În ceea ce privește partea muzicală, Hans Zimmer și Steve Mazzaro, care au compus muzica pentru primele trei filme, se vor întoarce pentru a crea coloana sonoră a acestui nou capitol.

“Kung Fu Panda 4” are potențialul de a fi o aventură captivantă, combinând umorul, acțiunea și dezvoltarea personajului într-un mod care promite să fie la înălțimea așteptărilor fanilor francizei și să aducă noi elemente în lumea Kung Fu Panda.

 • IF

Filmul “IF”, programat pentru lansare pe 17 mai 2024, este o comedie-fantezie regizată și scrisă de John Krasinski. Povestea se concentrează pe o fată care descoperă că poate vedea prietenii imaginari ai tuturor — o abilitate pe care o folosește pentru a începe o aventură magică de a reconecta acești “IFs” uitați cu copiii lor.

Distribuția filmului include nume mari din industrie, cum ar fi Ryan Reynolds, Emily Blunt, Steve Carell, Phoebe Waller-Bridge și Louis Gossett Jr. Filmul promite să aducă un amestec de acțiune, umor și o poveste emoționantă, cu un accent pe redescoperirea imaginației și a speranțelor din copilărie.

În cadrul producției, Janusz Kamiński a fost cinematograful, iar principal photography a început pe 31 august 2022, finalizându-se la începutul lui mai 2023. Filmul este unul dintre ultimele două filme produse complet de DreamWorks Animation în cadrul campusului lor din Glendale, alături de “The Wild Robot”​.

 • Night Swim

Filmul “Night Swim”, lansat în 2024, este un thriller de groază produs de Blumhouse, regizat de Bryce McGuire. Filmul se bazează pe un scurtmetraj realizat de McGuire în 2014 și urmărește povestea unei familii suburbane neștiutoare care se confruntă cu un bazin bântuit. Cu un concept inedit, pelicula explorează ideea terifiantă a înotului singur noaptea și posibilitatea întâlnirii cu figuri întunecate sub apă.

Din punct de vedere al execuției, filmul reușește să creeze câteva momente autentice de groază, în special în scenele subacvatice bine realizate. Cu toate acestea, mare parte din timpul filmului este dedicat expunerii și descoperirii naturii adevărate a bazinului bântuit și a trecutului întunecat al casei, ceea ce lasă mai puțin spațiu pentru dezvoltarea și exploatarea completă a conceptului.

Din distribuție fac parte actori precum Wyatt Russell, care interpretează un fost jucător de baseball, și Kerry Condon. Performanțele actoricești sunt bune, dar scriptul convențional limitează potențialul filmului. Deși nu atinge nivelul altor filme cu bazin cum ar fi “12 Feet Under”, “Night Swim” reușește totuși să se impună ca un punct de referință în categoria filmelor cu piscine bântuite.

Conceptul filmului “Night Swim” este inspirat din fricile copilăriei lui McGuire, care s-au concretizat după ce a vizionat filmul “Jaws” și a avut o experiență personală îngrozitoare în timpul unui înot nocturn. Această experiență personală a adus un plus de autenticitate poveștii, explorând temele de frică irațională și pericolele ascunse în locuri aparent sigure, cum ar fi o piscină de familie.

În ansamblu, “Night Swim” se remarcă printr-o cinematografie subacvatică impresionantă și momente de groază reușite, dar este limitat de o execuție convențională și un scenariu care nu exploatează pe deplin potențialul său unic.

 • The Beekeeper

“The Beekeeper” este un film captivant care explorează relația complexă dintre om și natură, concentrându-se pe viața unui apicultor dedicat. Personajul principal, interpretat cu măiestrie, trăiește pentru a îngriji albinele sale și pentru a menține echilibrul delicat al ecosistemului lor. Filmul oferă o privire intimă în viața rurală, subliniind importanța tradițiilor și a legăturii strânse cu natura.

THE BEEKEEPER

Regia este remarcabilă, reușind să capteze frumusețea peisajului rural și complexitatea muncii apicultorului. Imaginile sunt vizual uluitoare, cu cadre care surprind atât frumusețea naturală, cât și pe cea a vieții albinelor. Coloana sonoră adaugă un strat suplimentar de profunzime, accentuând momentele cheie ale poveștii.

Scenariul este bine scris, oferind momente de reflecție asupra impactului acțiunilor umane asupra mediului. Filmul pune accentul pe importanța conservării și a respectului pentru natură, un mesaj extrem de relevant în contextul actual al schimbărilor climatice.

Actoria este deosebită, cu o interpretare profundă și emoționantă a personajului principal. Actorii secundari susțin de asemenea povestea, aducând autenticitate și căldură în rolurile lor.

În concluzie, “The Beekeeper” este un film impresionant, cu un mesaj puternic despre importanța și frumusețea lumii naturale. Este o poveste emoționantă și profundă, care rămâne cu spectatorul mult timp după vizionare.

 • Miller’s Girl

“Miller’s Girl”, regizat de Jade Halley Bartlett, este un amestec remarcabil de comedie și dramă, ce abordează teme profunde cu o delicatețe și un umor subtil. Filmul, cu o durată de 93 de minute, a avut premiera în România pe 26 ianuarie 2024 și internațional pe 22 februarie 2024, atrăgând rapid atenția criticilor și a publicului.

În centrul poveștii se află o tânără scriitoare talentată, interpretată cu sensibilitate de Jenna Ortega, care devine protagonistă într-o odisee emoțională și creativă după ce profesorul său de scriere creativă, jucat de Martin Freeman, o invită să colaboreze la un proiect. Această colaborare îi apropie periculos de mult, declanșând un șir de evenimente care le testează limitele morale și emoționale.

Performanțele actorilor, inclusiv Bashir Salahuddin, Gideon Adlon și Dagmara Dominczyk, adaugă straturi de complexitate personajelor și narațiunii. Freeman și Ortega formează un duo captivant, fiecare cu o interpretare profundă și nuanțată. Freeman își aduce farmecul caracteristic și profunzimea, în timp ce Ortega impresionează prin maturitatea și sensibilitatea sa artistică.

Regia lui Bartlett este laudabilă, oferind o viziune unică asupra dinamicii profesor-student și a provocărilor etice ale acestui tip de relație. Scenariul este bine echilibrat, oscilând între momente de umor și segmente dramatice intense, fără a pierde din vedere autenticitatea emoțională.

Filmul nu se ferește să exploreze teme întunecate, cum ar fi obsesia și limita dintre pasiune și pericol. Aspectele vizuale și coloana sonoră contribuie la crearea unei atmosfere învolburate și pline de tensiune, perfecte pentru povestea spusă.

 • Mean Girls

“Mean Girls”, un film care va apărea în 2024, reprezintă o adaptare muzicală a comediei adolescente clasice din 2004, cu același nume, și a spectacolului de pe Broadway. Filmul este regizat de Samantha Jayne și Arturo Perez Jr., iar scenariul este scris de Tina Fey, care a scris și filmul original și muzicalul de pe Broadway.

Distribuția include pe Angourie Rice în rolul lui Cady Heron, Auliʻi Cravalho ca Janis, și Reneé Rapp, care își reia rolul din muzicalul de pe Broadway, ca Regina George. Alți membri ai distribuției sunt Jaquel Spivey, Christopher Briney, Bebe Wood, Avantika Vandanapu, Jenna Fischer, Busy Philipps și Tim Meadows, dintre care unii își reiau rolurile din filmul original din 2004.

Filmul a fost realizat în Middletown Township, New Jersey, între martie și aprilie 2023. Pentru a se adapta formatului de ecran, unele schimbări au fost făcute în comparație cu versiunea de pe scenă, inclusiv scurtarea duratei unor numere muzicale și încorporarea tehnologiei mobile și a social media în poveste, reflectând era actuală comparativ cu contextul anilor 2000 din filmul original. 13 melodii au fost eliminate pentru a evita probleme de tonalitate și pentru a face filmul mai puțin teatral. De asemenea, o melodie nouă, “What Ifs”, a fost scrisă pentru a înlocui “It Roars”, melodia introductivă pentru Cady din versiunea scenică.

Jeff Richmond și Nell Benjamin, care au lucrat la muzicalul de pe Broadway, au revenit pentru a reorchestra melodiile pentru adaptarea filmului, iar Reneé Rapp a colaborat la scrierea unor cântece noi. Printre melodiile incluse în film se numără “Not My Fault” de Rapp și Megan Thee Stallion, un single din albumul coloanei sonore, lansat pe 15 decembrie 2023.

Filmul a avut premiera mondială în New York City pe 8 ianuarie 2024 și va avea o lansare cinematografică la nivel național pe 12 ianuarie 2024, distribuit de Paramount Pictures. Se preconizează că filmul va avea încasări de 27-30 de milioane de dolari în weekendul de deschidere în Statele Unite și Canada.

 • The Fall Guy

“The Fall Guy”, programat să fie lansat pe 3 mai 2024, este un film de acțiune și comedie regizat de David Leitch și scris de Drew Pearce. Este o adaptare a seriei TV din anii 1980 cu același nume, creată de Glen A. Larson. În rolurile principale sunt Ryan Gosling și Emily Blunt.

Filmul are la bază povestea unui cascador, interpretat de Gosling, care părăsește industria pentru a se concentra pe sănătatea sa fizică și mentală. Acesta este readus în lumea cascadoriilor când vedeta unui film cu buget mare, regizat de fosta lui iubită, dispare. În distribuție se alătură și Emily Blunt, Aaron Taylor-Johnson, Stephanie Hsu, Winston Duke, Hannah Waddingham și Teresa Palmer.

Producția filmului a început în octombrie 2022 în Sydney, Australia, la studiourile Disney din Moore Park, Sydney, și a implicat peste 1.000 de membri ai echipei australiene și mai mult de 3.015 figuranți australieni. Filmările au inclus scene spectaculoase, inclusiv o secvență pe Sydney Harbour Bridge.

Coloana sonoră a filmului a fost compusă de Dominic Lewis, care a lucrat anterior la filmul “Bullet Train”. De asemenea, Blake Shelton a realizat o versiune a melodiei tematice “Unknown Stuntman”, interpretată inițial de Lee Majors.

 • The Bikeriders

“The Bikeriders”, programat să fie lansat pe 21 iunie 2024, este un film dramatic care explorează lumea cluburilor de motocicliști din anii 1960. Regizat și scris de Jeff Nichols, filmul se inspiră din cartea de fotografii cu același nume realizată de Danny Lyon în 1968, care captează cultura motocicliștilor din acea perioadă cu o intensitate și o înțelegere unică.

Filmul se concentrează pe trei personaje principale: Benny, un membru carismatic al clubului de motocicliști Vandals, interpretat de Austin Butler; Johnny, liderul complex al clubului, jucat de Tom Hardy; și Kathy, soția puternică a lui Benny, interpretată de Jodie Comer. Povestea explorează relațiile complicate și pline de tensiune dintre aceste personaje, în timp ce clubul evoluează de la un grup de outsideri la ceva mult mai periculos și asemănător unei bande.

Filmul a fost prezentat în premieră la Festivalul de Film Telluride pe 31 august 2023 și a primit recenzii pozitive, fiind lăudat pentru abordarea realistă și intensă a lui Nichols asupra subiectului. Colaborarea dintre actori, în special dinamica dintre Butler și Hardy, a fost de asemenea remarcată.

Filmările principale au avut loc în Cincinnati, Ohio, între octombrie și decembrie 2022. Pe lângă actorii principali, distribuția include și pe Norman Reedus, Boyd Holbrook și Michael Shannon în roluri secundare, care par să fie membri ai clubului Vandals.

După ce a fost inițial programat pentru lansare în decembrie 2023, filmul a fost amânat pentru 2024 din cauza grevei SAG-AFTRA și a schimbării distribuitorilor, cu Focus Features preluând drepturile filmului.

 • Argylle

“Argylle”, programat să fie lansat în cinematografe pe 2 februarie 2024, este un film de spionaj care promite să fie un thriller captivant și plin de acțiune. Regizat de Matthew Vaughn, filmul are la bază un scenariu de Jason Fuchs și se bazează pe un roman al autorului misterios Elly Conway, despre care există anumite speculații în legătură cu identitatea sa.

Filmul explorează povestea unui romancier introvertit de spionaj care este atras în activitățile unui sindicat subteran sinistru. Acesta este înscenat într-un stil care combină realitatea și ficțiunea, oferind o perspectivă unică asupra genului de spionaj.

Distribuția filmului este impresionantă și include actori de renume precum Henry Cavill, Sam Rockwell, Bryce Dallas Howard, Bryan Cranston, Dua Lipa, Samuel L. Jackson, John Cena și Catherine O’Hara. Cu un astfel de ansamblu de talente, așteptările sunt ridicate pentru o experiență de vizionare memorabilă.

Pe lângă intrigă și acțiune, “Argylle” se remarcă și prin muzica sa, contribuind la atmosfera vibrantă a filmului. Detaliile despre poveste și personaje încă sunt învăluite în mister, dar trailer-ul sugerează o abordare stilistică și vizuală îndrăzneață.

“Argylle” este planificat să fie primul film dintr-o trilogie și face parte dintr-un univers cinematografic mai larg care include franciza “Kingsman” și un al treilea franciză neanunțată încă, toate acestea urmând să se intersecteze în viitor.

 • The Garfield Movie

“The Garfield Movie”, programat pentru lansare pe 24 mai 2024, este un film de animație american bazat pe celebra bandă desenată “Garfield” creată de Jim Davis. Regizat de Mark Dindal, cu scenariul scris de Paul A. Kaplan, Mark Torgove și David Reynolds, filmul îl are în rolul principal pe Chris Pratt, care îi dă voce lui Garfield. Alături de el, Samuel L. Jackson va interpreta vocea tatălui lui Garfield, Vic, iar Nicholas Hoult va fi Jon Arbuckle. Povestea se concentrează pe o aventură în aer liber a lui Garfield și Odie, după ce se reunesc neașteptat cu tatăl lui Garfield. Filmul este produs de Columbia Pictures și Alcon Entertainment și distribuit de Sony Pictures Releasing.

 • The Promised Land

“The Promised Land”, un film care va fi lansat pe 2 februarie 2024, este un film biografic, dramatic și istoric. Acțiunea se desfășoară în Danemarca secolului al XVIII-lea și îl are în centrul atenției pe căpitanul Ludvig Kahlen, interpretat de Mads Mikkelsen. Kahlen, un erou de război sărac și ambițios, își propune să transforme o zonă vastă și neprielnică într-un teren fertil pentru cultivarea culturilor și construirea unei colonii în numele regelui, pentru a obține un titlu nobil. Conflictul cu Frederik De Schinkel, nobilul nemilos care crede că pământul îi aparține, aduce un nivel ridicat de tensiune și dramatism. Filmul explorează lupta lui Kahlen împotriva elementelor și a localnicilor ostili, în timp ce încearcă să clădească o comunitate mică în acest loc neprietenos.

 • Wanted Man

“Wanted Man”, programat pentru lansare pe 17 ianuarie 2024, este un film de acțiune american regizat, scris și jucat de Dolph Lundgren. Filmul prezintă povestea unui ofițer de poliție care trebuie să recupereze și să escorteze un martor ocular după un atac al cartelului ce lasă mai mulți agenți DEA morți. În rolurile principale sunt Dolph Lundgren, Kelsey Grammer, Michael Paré și Roger Cross. Filmările au avut loc în Las Cruces, New Mexico, în mai 2022.

 • Madame Web

“Madame Web”, programat pentru lansare pe 14 februarie 2024, este un film de super-eroi american bazat pe personajul Marvel Comics cu același nume. Producția este realizată de Columbia Pictures și Di Bonaventura Pictures, în colaborare cu Marvel Entertainment, și distribuită de Sony Pictures Releasing. Filmul, regizat de S. J. Clarkson, îi are în distribuție pe Dakota Johnson, Sydney Sweeney, Celeste O’Connor, Isabela Merced și Tahar Rahim. Povestea se concentrează pe Cassandra “Cassie” Webb, o paramedică din Manhattan cu abilități clarvăzătoare, care se luptă pentru a supraviețui împreună cu trei tinere cu viitoruri puternice, fiind vânate de un adversar mortal. Filmările au avut loc în Boston, Massachusetts și New York City.

 • Inside Out 2

“Inside Out 2”, programat pentru lansare pe 14 iunie 2024, este o continuare a popularului film de animație “Inside Out” din 2015. Regizat de Kelsey Mann, cu un scenariu de Meg LeFauve, filmul îi are în distribuție pe Amy Poehler, Phyllis Smith, Lewis Black, Tony Hale, Liza Lapira și Maya Hawke. Acest sequel revine în mintea lui Riley, acum adolescentă, tocmai când centrul de comandă suferă o demolare neașteptată pentru a face loc unor noi emoții. Printre aceste noi emoții se numără Anxietatea, interpretată de Maya Hawke. Filmul abordează provocările adolescenței și schimbările emoționale complexe ale acestei perioade.

 • Lisa Frankenstein

“Lisa Frankenstein”, programat pentru lansare pe 9 februarie 2024, este o comedie de groază romantică regizată de Zelda Williams și scrisă de Diablo Cody. Filmul urmărește povestea unei adolescente neînțelese și a iubitului ei licean, care se întâmplă să fie un cadavru chipeș. După o serie de circumstanțe jucăuș de groaznice care îl readuc la viață, cei doi pornesc într-o călătorie pentru a găsi dragostea, fericirea și câteva părți de corp lipsă. În distribuție se află Kathryn Newton, Cole Sprouse, Carla Gugino și Liza Soberano. Filmul marchează debutul în regie de lungmetraj al Zeldei Williams și se așteaptă să fie o poveste de dragoste emoționantă și plină de umor negru.

 • Arthur the King

“Arthur the King”, programat să fie lansat pe 22 martie 2024, este un film de aventură american regizat de Simon Cellan Jones. Scenariul, scris de Michael Brandt, se bazează pe cartea non-ficțiune din 2016 “Arthur – The Dog Who Crossed the Jungle to Find a Home” de Mikael Lindnord. În film, căpitanul unei echipe de curse de aventură împrietenește un câine vagabond rănit numit Arthur, care îi însoțește pe echipă într-o cursă de rezistență grea de 435 de mile prin Republica Dominicană. Distribuția include pe Mark Wahlberg, Simu Liu și Juliet Rylance. Inițial anunțat în 2019 ca un film Paramount Players, producția a fost mutată la Lionsgate în iunie 2020, iar filmările au început în Republica Dominicană în ianuarie 2021.

 • The Bricklayer

“The Bricklayer” este un thriller de acțiune american programat să apară în 2024. Regizat de Renny Harlin, filmul este scris de Hanna Weg și Matt Johnson, bazându-se pe romanul omonim din 2010 al lui Paul Lindsay, care a folosit pseudonimul Noah Boyd. Distribuția include actori precum Aaron Eckhart, Nina Dobrev, Tim Blake Nelson, Ilfenesh Hadera și Clifton Collins Jr.

Filmul își propune să lanseze aventurile cinematografice ale lui Steve Vail, un fost agent guvernamental expus la numeroase pericole în timpul serviciului și care caută pacea în industria construcțiilor. Într-un context în care lumea începe să se unească împotriva Statelor Unite, CIA trebuie să-și atragă cel mai strălucit și rebel operativ din pensie, forțându-l să-și confrunte trecutul întunecat și să dezlege un complot internațional.

Producția filmului a fost anunțată inițial în august 2011, cu Gerard Butler ca vedetă și producător. În ianuarie 2022, s-a anunțat că Eckhart va juca rolul principal, cu Butler continuând să producă. Distribuția a fost extinsă în februarie 2022 cu adăugarea Ninei Dobrev, iar mai târziu în aceeași lună, Tim Blake Nelson și Clifton Collins Jr. s-au alăturat distribuției. În mai 2022, s-a raportat că și Ilfenesh Hadera a fost distribuită.

Filmările principale au început în martie 2022 la Thessaloniki, Grecia, și au avut loc la studiourile Nu Boyana Film din Bulgaria și Grecia. Este programat să fie lansat pe 5 ianuarie 2024 în Statele Unite de Vertical Entertainment.

Filmul promite să fie o aventură captivantă cu acțiune intensă și o intrigă complexă, axată pe teme de spionaj și conspirații internaționale.

 • Challengers

“The Bricklayer” este un thriller de acțiune american programat să apară în 2024. Regizat de Renny Harlin, filmul este scris de Hanna Weg și Matt Johnson, bazându-se pe romanul omonim din 2010 al lui Paul Lindsay, care a folosit pseudonimul Noah Boyd. Distribuția include actori precum Aaron Eckhart, Nina Dobrev, Tim Blake Nelson, Ilfenesh Hadera și Clifton Collins Jr.

Filmul își propune să lanseze aventurile cinematografice ale lui Steve Vail, un fost agent guvernamental expus la numeroase pericole în timpul serviciului și care caută pacea în industria construcțiilor. Într-un context în care lumea începe să se unească împotriva Statelor Unite, CIA trebuie să-și atragă cel mai strălucit și rebel operativ din pensie, forțându-l să-și confrunte trecutul întunecat și să dezlege un complot internațional.

Producția filmului a fost anunțată inițial în august 2011, cu Gerard Butler ca vedetă și producător. În ianuarie 2022, s-a anunțat că Eckhart va juca rolul principal, cu Butler continuând să producă. Distribuția a fost extinsă în februarie 2022 cu adăugarea Ninei Dobrev, iar mai târziu în aceeași lună, Tim Blake Nelson și Clifton Collins Jr. s-au alăturat distribuției. În mai 2022, s-a raportat că și Ilfenesh Hadera a fost distribuită.

Filmările principale au început în martie 2022 la Thessaloniki, Grecia, și au avut loc la studiourile Nu Boyana Film din Bulgaria și Grecia. Este programat să fie lansat pe 5 ianuarie 2024 în Statele Unite de Vertical Entertainment.

Filmul promite să fie o aventură captivantă cu acțiune intensă și o intrigă complexă, axată pe teme de spionaj și conspirații internaționale.

 • Bob Marley: One Love

Filmul “Bob Marley: One Love” este programat să fie lansat pe 14 februarie 2024 și celebrează viața și muzica legendarului muzician reggae Bob Marley. Filmul urmărește povestea puternică a lui Marley, evidențiind cum a depășit adversitățile și călătoria din spatele muzicii sale revoluționare.

Kingsley Ben-Adir îl interpretează pe Bob Marley, iar distribuția include de asemenea pe Lashana Lynch în rolul soției lui Marley, Rita, și pe James Norton. Filmul a fost regizat de Reinaldo Marcus Green, cunoscut pentru filmele “Monsters and Men” și “Joe Bell”. Colaborarea cu familia Marley a adus un plus de autenticitate proiectului. Compozitorul Kris Bowers a compus coloana sonoră a filmului.

Dezvoltarea filmului a fost anunțată inițial în 2010, iar filmările au trecut prin mai multe faze, inclusiv dezvoltare, pre-producție și post-producție, până la finalizarea sa în septembrie 2023. Filmul este produs de Paramount Pictures și promite să ofere o perspectivă profundă asupra vieții și muzicii lui Marley, un artist care și-a inspirat generații întregi prin mesajul său de dragoste și unitate.

 • Drive-Away Dolls

“Drive-Away Dolls” este un film de comedie care urmează să fie lansat pe 23 februarie 2024. Filmul, regizat de Ethan Coen, este primul său proiect solo ca regizor, excluzând documentarul “Jerry Lee Lewis: Trouble in Mind”. Scris împreună cu soția sa, Tricia Cooke, povestea urmărește doi personaje principale: Jamie (interpretată de Margaret Qualley) și Marian (interpretată de Geraldine Viswanathan). Jamie este un spirit liber neînfrânat care se lamentează după o altă despărțire, în timp ce prietena ei Marian trebuie să învețe să se relaxeze. Filmul include și în distribuție pe Beanie Feldstein, Colman Domingo, Pedro Pascal, Bill Camp și Matt Damon. Filmările au început în august 2022 în Pittsburgh și au avut loc și în Hopewell Township, Beaver County, Pennsylvania. Inițial, filmul urma să fie lansat pe 22 septembrie 2023, dar a fost amânat din cauza grevei SAG-AFTRA din 2023.

 • Imaginary

De la Blumhouse, creatorii de gen din spatele FIVE NIGHTS AT FREDDY’S și M3GAN, vine un film original de groază care explorează inocența prietenilor imaginar – și ridică întrebarea: Sunt ei cu adevărat creații ale imaginației copilăriei sau se ascunde ceva mai terifiant sub suprafață?

Când Jessica (DeWanda Wise) se mută înapoi în casa copilăriei sale cu familia ei, cea mai mică fiică vitregă, Alice (Pyper Braun), dezvoltă o atașare înspăimântătoare față de un urs de pluș numit Chauncey pe care îl găsește în pivniță. Alice începe să se joace cu Chauncey într-un mod aparent nevinovat, dar jocurile devin tot mai sinistre.

Pe măsură ce comportamentul lui Alice devine tot mai îngrijorător, Jessica intervine, descoperind că Chauncey este mult mai mult decât jucăria de pluș în care credea.

Lionsgate și Blumhouse prezintă o producție Tower of Babble.

 • Love Lies Bleeding

“Love Lies Bleeding,” regizat de Rose Glass și programat să fie lansat pe 8 martie 2024, este o poveste de dragoste intensă și tulburătoare. Lou, un manager de sală de sport retras, se îndrăgostește profund de Jackie, o culturistă ambițioasă care călătorește spre Las Vegas în căutarea visului ei. Cu toate acestea, dragostea lor declanșează violența, trăgându-i adânc în rețeaua familiei criminale a lui Lou. Filmul îi are în rolurile principale pe Kristen Stewart, Katy M. O’Brian și Ed Harris și promite o poveste captivantă despre pasiune, crimă și sacrificiu.

 • The American Society of Magical Negroes

Primul trailer pentru “The American Society of Magical Negroes” a fost lansat, și în loc să exprime entuziasm pentru filmul de debut al comedianului Kobi Libii devenit scenarist și regizor, mulți pe rețelele de socializare au rămas confuzi.

Acesta nu a fost “Hogwarts-ul Negru”, așa cum mulți credeau în funcție de nume și posterul inițial care arăta o mână ținând un card de membru pentru societatea menționată a negrilor magici. În schimb, trailerul a dezvăluit că acest film va fi o comedie romantică satirică.

Filmul, care va avea premiera în ianuarie la Festivalul de Film Sundance, urmărește povestea lui Aren (Justice Smith din “All The Bright Places”), un recrut pentru societatea “negrilor magici”, a căror misiune principală este să folosească puterile lor pentru a facilita viața oamenilor albi. Alocat unui tânăr alb (Drew Tarver din “The Other Two”), Aren își face treaba, încurajându-l pe tip să nu fie niciodată într-un loc periculos sau inconfortabil. Dar pe măsură ce ambii dezvoltă sentimente pentru o colegă (An-Li Bogan), Aren începe să se întrebe dacă este în regulă să pună confortul oamenilor albi mai presus de propria sa confortabilitate.

Odată ce trailerul a dezvăluit povestea, au apărut trei tabere de opinii: 1) Cei dezamăgiți pentru că se așteptau la un film despre oameni negri care fac magie fără trauma neagră; 2) Cei dezamăgiți că filmul este o comedie romantică satirică care folosește un trop problematic; 3) Actorii de rea-credință care încearcă să prezinte filmul ca rasism anti-albi.

Vom ignora ultima tabără, deoarece aceștia sunt doar provocatori care promovează o narativă divizivă în căutarea de clicuri, dar unii au fost vocali și autentici în respingerea schimbării de gen a filmului.

 • The Painter

“Painter” este un film de acțiune ce se lansează pe 5 ianuarie în cinematografele limitate din SUA și pe platforme digitale pe 9 ianuarie. Regizat de Kimani Ray Smith, acesta îl are în rolul principal pe Charlie Weber în postura unui fost agent CIA care devine artist, dar este forțat să revină la acțiune atunci când casa sa este atacată. Filmul este considerat lipsit de credibilitate și suspans, cu un scenariu neinspirat și personaje convenționale. Cu toate acestea, păstrează un ritm decent și un nivel tehnic acceptabil. Jon Voight și Madison Bailey sunt și ei în distribuție.

 • Kraven the Hunter

“Kraven the Hunter” este al patrulea film din Universul Spider-Man creat de Sony, în aceeași continuitate Marvel ca și “Venom”, cu Tom Hardy, și “Morbius”, cu Jared Leto. În rolul lui Kraven, avem pe Aaron Taylor-Johnson, care se avântă într-o aventură solo ca anti-erou, independent de cruciada din benzile desenate de a vâna pe Peter Parker.

Regizat de J.C. Chandor și având data de lansare pe 30 august 2024, acest film se desfășoară sub umbrela studioului Sony și face parte din universul cinematografic Marvel. Cu un buget de 130 de milioane de dolari, “Kraven the Hunter” promite o experiență cinematografică interesantă.

Povestea acestui film explorează lumea complexă a lui Kraven, un personaj cunoscut pentru abilitățile sale de vânătoare și pentru faptul că a fost un adversar formidabil al lui Spider-Man în benzile desenate. Cu toate acestea, de data aceasta, Kraven își îndreaptă atenția spre o misiune independentă, departe de obiectivul său din benzile desenate de a-l vâna pe Peter Parker. Această schimbare în direcție poate oferi o perspectivă nouă și interesantă asupra personajului, aducându-l în centrul atenției în propriul său film.

Distribuția filmului este impresionantă, cu Aaron Taylor-Johnson în rolul principal, Russell Crowe, Ariana DeBose, Christopher Abbott, Alessandro Nivola și Levi Miller, contribuind la realizarea unui ansamblu talentat. Acești actori promit să aducă adâncime și autenticitate personajelor din universul lui Kraven.

Scenariul, scris de Art Marcum, Richard Wenk și Matt Holloway, oferă o perspectivă modernă și actualizată asupra personajului Kraven și a lumii sale. Fanii benzilor desenate și cei noi în universul lui Kraven se pot aștepta la o poveste captivantă, cu elemente de acțiune și aventură, dar și cu explorarea motivelor și moralității personajului.

 • The Underdoggs

“The Underdoggs” este un film care promite să ofere o poveste inspirațională despre reinventarea de sine și despre găsirea sensului într-o perioadă dificilă a vieții. Regizat de Charles Stone III și programat să fie lansat pe 26 ianuarie 2024, acest film are potențialul de a transmite un mesaj puternic despre reîntoarcerea la rădăcinile noastre și despre schimbările pe care le putem face în viața noastră.

Povestea se concentrează pe Jaycen “Two Js” Jennings, un fost star al fotbalului profesionist, care a ajuns în fundul sacului. În momentul în care Jaycen este condamnat la serviciu comunitar ca antrenor pentru o echipă de fotbal pee-wee problematică, el vede această oportunitate ca pe un mijloc de a-și transforma viața. Interpretat de Snoop Dogg, Jaycen este un personaj complex, care trebuie să înfrunte propriile greșeli și să găsească din nou pasiunea pentru fotbal și pentru a-i ajuta pe copii să se dezvolte.

Distribuția impresionantă, care include și pe Tika Sumpter și Elias Ferguson, adaugă autenticitate și profunzime personajelor. Performanțele lor contribuie la construirea unei conexiuni puternice între public și personajele din film. În special, Snoop Dogg oferă o interpretare convingătoare și emoțională în rolul principal, arătând o latură diferită a talentului său artistic.

Scenariul, semnat de Isaac Schamis, Constance Schwartz-Morini și Danny Segal, navighează cu pricepere prin teme precum recuperarea, iertarea și transformarea personală. Filmul explorează dificultățile cu care se confruntă Jaycen în procesul său de reabilitare, dar și modul în care influențează viața copiilor pe care îi antrenează. Această poveste aduce în prim-plan ideea că o a doua șansă poate veni din cel mai neașteptat loc și că schimbarea este posibilă atunci când suntem dispuși să lucrăm la ea.

“The Underdoggs” este un film așteptat în 2024, care promite să ofere o experiență cinematografică emoționantă și plină de învățăminte de viață. Cu o distribuție talentată, o poveste captivantă și un mesaj puternic, acest film ar putea fi o alegere excelentă pentru cei care caută o poveste motivantă și inspirațională pe marele ecran.

 • Terrifier 3

“Terrifier 3” promite să fie un nou capitol într-o franciză de groază care aduce cu sine o doză intensă de teroare și neliniște. Cu regizorul Damien Leone la cârmă, filmul se pregătește să intre în producție în octombrie 2024, sugerând că fanii genului de groază pot aștepta cu nerăbdare o nouă experiență înfricoșătoare.

Povestea continuă să urmărească personajul Art the Clown, care devine sinonim cu scenele de groază și cruzime din filmele anterioare. De data aceasta, el amenință să dezlănțuie haos în comitatul Miles în timpul nopții de Crăciun, în timp ce locuitorii se pregătesc să adoarmă în liniște. Această premisă adaugă o notă de disperare și intensitate, luând în considerare atmosfera festivă a Crăciunului și contrastând-o cu violența și teroarea aduse de personajul Art the Clown.

În distribuție, avem actori precum David Howard Thornton, Lauren LaVera și Chris Jericho, care sunt pregătiți să aducă personajele și situațiile la viață. David Howard Thornton, în special, a primit recenzii favorabile pentru interpretarea sa aterifiantă a lui Art the Clown în filmele anterioare din serie.

Scenariul, scris de Damien Leone, promite să continue să exploreze obsesia sa pentru teroare și pentru a aduce la viață un personaj iconic al genului de groază. Cu antecedentele sale în realizarea de filme de groază și cu experiența acumulată din filmele precedente ale seriei “Terrifier”, Damien Leone ar putea să livreze o poveste înfricoșătoare și plină de surprize pentru fanii genului.

Cu toate acestea, este important de menționat că producția este în pre-producție, ceea ce înseamnă că detaliile finale ale filmului ar putea suferi modificări în timpul producției și post-producției. Fanii așteaptă cu nerăbdare să vadă cum va evolua această continuare și cum va reuși să adauge noi elemente la mitologia deja înfricoșătoare a personajului Art the Clown.

 • Race for Glory

“Race for Glory: Audi vs. Lancia” este un film ce promite să aducă în prim-plan o poveste captivantă inspirată din evenimente reale, petrecute în timpul rivalității intense dintre Germania (reprezentată de Audi) și Italia (reprezentată de Lancia) la Campionatul Mondial de Raliuri din 1983. Cu un regizor talentat în persoana lui Stefano Mordini și o dată de lansare programată pentru 5 ianuarie 2024, acest film atrage cu siguranță atenția pasionaților de motorsport și de povești inspirate din lumea reală.

Povestea se desfășoară într-un context extrem de competitiv, marcând un moment de cotitură în istoria raliurilor. Rivalitatea acerbă dintre Audi și Lancia în anul 1983 a fost una memorabilă, iar filmul promite să aducă la viață tensiunea, rivalitatea și pasiunea care au caracterizat acea perioadă. Evenimentele reale din acea perioadă au influențat în mod semnificativ motorsportul și au rămas în memoria fanilor sporturilor cu motor.

Distribuția filmului include actori talentați precum Daniel Brühl, Riccardo Scamarcio și Katie Clarkson-Hill, care sunt bine aleși pentru a interpreta personajele cheie din această poveste. Interpretările lor contribuie la adăugarea de autenticitate și profunzime filmului.

Scenariul, scris de Filippo Bologna, Stefano Mordini și Riccardo Scamarcio, promite să exploreze nu doar aspectele tehnice ale competiției, ci și aspectele umane și emoționale ale piloților și echipelor lor. Rivalitatea dintre Audi și Lancia a implicat mult mai mult decât doar curse pe pistă; a fost o luptă a voinței și a determinării de a ajunge la victorie, indiferent de obstacolele întâlnite pe traseu.

Cu toate acestea, este important de menționat că filmul este programat să fie lansat în viitor, iar recenzia se bazează pe informațiile disponibile la momentul actual. Detaliile finale ale filmului și modul în care abordează subiectul pot suferi modificări în timpul producției și post-producției.

 • The Book of Clarence

“The Book of Clarence” este un film așteptat cu interes, care explorează teme profunde și captivante legate de credință, identitate și căutarea unui scop mai înalt în viață. Sub îndrumarea talentatului regizor Jeymes Samuel și cu o distribuție de excepție, programat să fie lansat pe 12 ianuarie 2024, acest film promite să fie o experiență cinematografică memorabilă.

Povestea filmului se concentrează pe Clarence, un personaj care se luptă să găsească un trai mai bun și un sens în viață. El este captivat de puterea unui Mesia în creștere și este dispus să riște totul pentru a-și deschide calea către o existență divină. Acest conflict interior și căutarea de a găsi un scop într-o lume tumultoasă promit să fie elemente centrale ale poveștii.

Distribuția filmului este impresionantă, cu actori de talie mondială precum Benedict Cumberbatch, James McAvoy și Alfre Woodard. Acești actori talentați sunt cunoscuți pentru abilitățile lor deosebite de interpretare și promit să aducă profunzime și autenticitate personajelor lor.

Scenariul, scris de Jeymes Samuel, oferă o perspectivă profundă asupra căutării spirituale și a influenței liderilor religioși asupra indivizilor. Într-o lume în care credința și căutarea sensului pot fi adesea complexe și contradictorii, filmul explorează complexitatea acestor aspecte într-o manieră care provoacă gândirea și aduce la suprafață întrebări importante.

Este important de menționat că filmul se află încă în faza de producție, astfel încât detaliile finale ale filmului și modul în care abordează subiectul său ar putea suferi modificări în timpul producției și post-producției. Cu toate acestea, premisa intrigantă și echipa talentată din spatele filmului fac din “The Book of Clarence” o producție ce merită a fi urmărită.

 • Which Brings Me to You

“Which Brings Me to You” este un film care aduce în prim-plan complexitatea relațiilor umane și drumurile pe care le urmăm în căutarea dragostei adevărate. Cu regia lui Peter Hutchings și o dată de lansare programată pentru 19 ianuarie 2024, acest film promite o poveste romantică diferită de cele obișnuite, explorând întâlnirea a două suflete în căutarea a ceva autentic.

Povestea filmului începe cu întâlnirea a doi oameni care au traversat deja relații eșuate și sunt acum într-o perioadă de incertitudine. Acești romantici descurajați se întâlnesc la o nuntă și aproape că se lasă pradă unei aventuri de moment în vestiarul de coate, dar apoi decid să tragă frâna de mână și să încerce să dezvăluie ceva mai profund unul altuia. Ei ajung la un acord de a-și mărturisi trecutul într-un mod sincer, cu speranța că ar putea găsi ceva autentic și durabil în această relație.

Distribuția filmului include actori talentați precum Lucy Hale, Nat Wolff și John Gallagher Jr., care aduc la viață personajele cu sensibilitate și autenticitate. Interpretările lor reușesc să transmită complexitatea emoțională a personajelor și să creeze o conexiune profundă cu publicul.

Scenariul, scris de Steve Almond, Julianna Baggott și Keith Bunin, oferă o privire sinceră asupra fragilității umane și a căutării iubirii adevărate într-o lume complicată. Filmul explorează teme precum vulnerabilitatea, regretele din trecut și capacitatea de a renunța la barierele emoționale pentru a găsi conexiunea autentică cu cineva. Această poveste oferă o perspectivă realistă asupra relațiilor și a încercărilor și erorilor care pot apărea în căutarea dragostei.

Cu toate că filmul se află într-o etapă pre-lansare, premisa sa intrigantă și abordarea sa sinceră a subiectului fac din “Which Brings Me to You” o producție interesantă pentru cei care caută o poveste de dragoste diferită de cele tipice din genul romantic. Rămâne de văzut cum se va dezvolta această poveste și cum va reuși să atingă inimile spectatorilor la lansare.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.