Cel mai mare accident feroviar al epocii moderne: Ciurea, 1 ianuarie 1917

de Florian
0 Comentariu 99 views

Localitatea Ciurea este și azi pe traseul feroviar care leagă sudul Moldovei și Muntenia de Iași, Localitatea din județul Iași a fost la 1 ianuarie 1917 scena celui mai mare dezastru feroviar al României moderne.

Un tren care venea dinspre sudul Moldovei era supraîncărcat cu refugiați după ocuparea Bucureștiului la 6 decembrie 1916 de către Puterile Centrale,

Nu erau suficienți frânari, fiindcă trenurile nu aveau frânare asisttată ci pe vagon, Trenul era supraîncărcat iar frînarii nu au mai ajuns la frâne, din cauza surplusului de călători. Localitatea Ciurea era într-o pantă, ceea ce făcea necesară frînarea. Viteza de intrare în curbă a fost prea mare și vagoanele au sărit de pe șine.

Istoricul Vasile Pârvan a fost rănit în acel accident. Nici până azi nu se știe câți oameni au murit pentru că trenul mergea cu mulți pasageri clandestini.

În 1968, în Ardeal, va fi cel mai mare accident feroviar din perioada contemporană a României, de această dată, cauzat de o eroare umană.

Sursa foto: Wikipedia

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.