Ce fel de arme folosește Rusia în atacurile aeriene? Cu ce se apără Ucraina?

de Florian
0 Comentariu 132 views

Atacurile realizate de Rusia în noaptea de 5/6 august 2023 asupra Ucrainei ar fi utlizat conform oficlialilor de la Kiev, citați de Reuters și preluați de Hotnews.ro cel puțin 70 de arme de atac aerian, ceea ce înseamnă că vorbim, din punct de vedere militar, de un adevărat arsenal.

Dacă este să facem o sinteză a tipurilor de armament folosite, putem să separăm aceste arme în trei categorii și anume dronele de fabricație iraniană Shahed, rachetele hipersonice Kinjal și rachetele de croazieră trase din Marea Neagră Kalibr.

Drona de producție iraniană de tip Shahed 136 folosită de trupele ruse are 200kg greutate, dispune de o încărcătură explozibilă de până la 60 kg, are o rază de acțiune  de 2500 km, scrie Hotnews, citând surse militare din SUA. În plus, navighează prin ghidaj GPS, neavând camere de luat vederi.

Racheta hipersonică de tip Kinjal sau pumnal are o lungime de 8 metri atinge Mach 10 (de zece ori viteza sunetului) și pot lovi ținte aflate la 2000 km depărtare de locuil de lansare. Au fost lansate în 2018.

Rachetele Kalibr trase de pe nave de suprafață și submarine au o lungime de maxim 9 metri, o greutate de 2,3 tone, dispun de o greutate explozivă de 500 kg iar raza de acțiune atunci când au fost folosite în Siria a fost de 900 mile americane adică aproape 1450 km europeni.

Ucraina se apără cu sisteme fixe antirachetă Patriot și Himars, livrate de SUA, cu drone americane MQ9 Raptor ( anvergură 20 m, cantitate explozivă 1,7 tone) și drone turcești Bayraktar (anvergură 12 metri, rază de acțiune 300 km, încărcătură explozivă de 150 kg), conform G4Media și Mediafax.

Sursa foto: Wikipedia

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.