Au început atacurile rusești de pe teritoriul Belarusului?

de Florian
0 Comentariu 37 views

La primele ore ale dimineții, la Kiev și Zaporojie au răsunat sirenele de alarmă. Hotnews subliniază faptul că mai multe zone din Ucraina au fost lovite de rachete rusești, mai ales de rachete Kh-47M2 Kinjal. Sky News, preluat de HotNews arată că este certă lansarea lor din Belarus.

Președinția Ucrainei prin vocea Iuliei Mendel, purtător de cuvânt arată pe Twitter:

„În acest moment, atacul cu rachete este la Kiev, regiunile Vinnuția, Jitomir, Cerkasi. Dar alerta este în toată Ucraina”

Președintele Zelenski a arătat el însuși, arată sursa citată că rușii au atacat și uzina Motor Sich care produce avioane pentru Ucraina:

„Un nou atac cu rachete rusești a lovit țara noastră (…) Au lovit Motor Sich și regiunea noastră Khmelnitski”.

Ucrainenii spun că rușii atacă atât din Belarus cât și de pe Marea Neagră, de aici fiind lansate rachete de croazieră de pe nave de suprafață și submarine, rachetele fiind de tipul Kalibr.

Războiul este în plină desfășurare, Ucraina vrea ajutoare, dar partea rusă pare de neînduplecat. Fostul Președinte și Premier Rus Dmitri Medvedev, Președinte al Consiliului de Securitate al Federației Ruse a declarat. în stilul său dur, agresiv că „Ucraina nu s-a săturat”:

„Nemernicii şi ciudaţii nu înţeleg decât cruzimea şi forţa. Se pare că atacurile din Odesa, Ismail şi alte locuri nu au fost suficiente pentru ei”.

Așadar, arată sursa citată, Moscova este tentată să continue atacurile ca replică a atacurilor ucrainene asupra navelor rusești din Marea Neagră.

Rusia amenință prin vocea lui Medvedev cu o catastrofă ecologică, folosind un limbaj foarte dur care arată amplitudinea psihologic-ideologică a conflictului Moscova-Kiev care a depășit limitele unui simplu conflict între doi vecini:

„Dacă gunoaiele de la Kiev vor să creeze un dezastru ecologic în Marea Neagră, ar trebui să primească unul pe partea din teritoriul lor care va cădea în curând în Polonia şi care va duhni timp de secole după aceea. Aceasta va fi judecata finală pentru ei cu privire la afacerea cu cereale”.

Oare există informații la Moscova că Polonia ar urmări să aducă trupele sale în fosta Galiție (zona Lviw, Jitomir), teritoriu etnic polonez vecin cu Bucovina românească (nordul cu centrul la Cernăuți)? Partea rusă nu a oferit explicații, dar Medvedev ar putea face trimitere la informații secrete pe care spionajul rus le-ar fi putut  obține de la olandezi sau chiar de la Pentagon, ca urmare a recentelor scandaluri cu date secrete „scăpate din greșeală”  de britanici spre aliați ai Rusiei precum Mali

Ucraina consideră Crimeea ca fiind teritoriul său și de aceea, contraofensiva de vară care este în desășurare vizează eliberarea „tuturor teritoriilor”. scrie Hotnews, citând agenția Reuters.

Sursa foto: Hotnews.ro

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.