Câți muncitori extra-comunitari ar putea fi în 2024 în plus în România?

de Florian
0 Comentariu 250 views

Firmele au cerut iar suplimentarea numărului de muncitori din spațiul extra-comunitar. Practic, scrie Pro TV, România ar putea avea peste 140 000 muncitori străini nou-veniți la anul.

Potrivit datelor de la Inspecţia Muncii, de la începutul anului și până în luna octombrie erau încheiate aproape 82 de mii de contracte individuale de muncă cu normă întreagă arată Pro TV.

De anul viitor, Guvernul și-a propus să majoreze substanțial numărul lucrătorilor străini la 140 de mii, față de 100 de mii în prezent, scrie sursa citată.

De la centre comerciale, restaurant, fabrici sau platforme de livrări nu există domeniu de activitate în România unde să nu întâlnim muncitori străini. În anul 2022, potrivit datelor, angajatorii români au încheiat peste 96 de mii de contracte noi. Cei 140 de mii de străini care ar urma să lucreze în România de anul viitor reprezintă 1,8 la sută din totalul angajaților, mai arată Pro TV.

Sursa foto: Pro TV

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.