Studenții gălățeni, soluție inedită pentru combaterea poluării

de Florian
0 Comentariu 64 views

O echipă interdisciplinară formată din profesori universitari ai mai multor facultăți din cadrul Universității Dunarea de Jos din Galați a inventat un material care, împrăștiat pe terenuri poluate cu hidrocarburi (precum schele de petrol, foste fabrici chimice, depozite petroliere, sau în cazul poluărilor accidentale cu hidrocarburi etc), le poate depolua în mod ecologic.

Mixtura inventată de cercetătorii gălățeni are la bază dolomitul (mineral natural care se găsește din belsug în România) și zgura de furnal, un material considerat deșeu, aflat în cantități foarte mari în halda de zgură a combinatului siderurgic din Galați.

Potrivit corespondentei RRA Maria Măndiță, în ultimii ani, zgura de furnal și-a găsit multe întrebuințări (în industrie dar și în construcții), transformându-se din deșeu în material refolosibil. Rețeta mixturii inventate de cercetătorii gălățeni este deja protejată prin înregistrarea cererii de brevet, iar anul acesta decoperirea a fost foarte apreciată la saloanele internaționale de inventică din Canada și Londra, în ambele cazuri obținând medalii de aur.

Sursa foto: RRA

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.