Bloomberg: Este puțin probabil ca Turcia să aprobe cererea Suediei de a adera la NATO la întâlnirea din 14 iunie

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 153 views

Ankara este reticentă să aprobe solicitarea de aderare a Suediei la NATO în cadrul următoarelor discuții dintre alianță și Suedia, programate pentru data de 14 iunie, potrivit unui raport Bloomberg care citează surse anonime.

Sursele citate de agenție au sugerat că, deși modificările recente ale legii suedeze privind terorismul ar putea grăbi procesul de aderare la NATO, oficialii turci nu sunt încă dispuși să susțină intrarea Suediei în alianță.

Bloomberg subliniază că Turcia insistă ca Suedia să implementeze în întregime noua lege anti-teroristă pentru a descuraja sau a dispersa manifestațiile anti-turce.

Este de remarcat că modificările aduse legii suedeze privind terorismul includ introducerea de sancțiuni penale pentru implicarea în orice activități care sprijină organizațiile teroriste.

Amintim că Suedia și Finlanda au acordat azil membrilor Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), o organizație separatistă paramilitară kurdă pe care Turcia o consideră teroristă. Cele două țări au oferit, de asemenea, suport și au organizat întâlniri la nivel înalt cu membri ai YPG, afiliatul PKK în Siria.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.