Averea lui Mark Zuckerberg a crescut la 87 de miliarde de dolari în 2023, după ce Meta a concediat peste 20.000 de angajați

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 184 views

Acțiunile Meta au înregistrat o creștere de 14% după ce rețeaua socială a raportat venituri de 28,6 miliarde de dolari în primul trimestru al anului 2023, depășind așteptările. În ciuda reducerii a mii de locuri de muncă în 2022 și planurilor de a continua disponibilizările în 2023 pentru a diminua costurile, compania a înregistrat venituri în creștere.

Această performanță financiară a dus la o creștere semnificativă a averii CEO-ului Meta, Mark Zuckerberg, cu 10 miliarde de dolari, ajungând la o valoare netă de 87 de miliarde de dolari. Astfel, el a urcat pe locul 12 în clasamentul celor mai bogați oameni de pe planetă, potrivit Bloomberg Billionaire Index.

Chiar dacă averea lui Zuckerberg este acum mult mai mare decât în 2022, când valoarea sa netă a scăzut cu 70 de miliarde de dolari, el s-a confruntat cu provocări legate de investițiile costisitoare ale Meta în metavers și problemele din sectorul tehnologic. În noiembrie 2022, averea sa a scăzut la 35 de miliarde de dolari, iar Meta a anunțat reduceri de aproximativ 10.000 de locuri de muncă între martie și mai 2023, pe lângă cele 11.000 de locuri de muncă eliminate anterior.

Cu toate acestea, Zuckerberg rămâne dedicat metaversului, accentuând acest aspect în timpul apelului financiar al companiei pentru primul trimestru. El a confirmat că Meta se va concentra în continuare pe inteligența artificială (AI) și metavers. Divizia Reality Labs, care include unitățile AR și VR ale Meta, a raportat o pierdere operațională de 4 miliarde de dolari, dar compania va continua să se axeze pe ambele domenii, refuzând să comenteze cu privire la reducerile de locuri de muncă.

În ciuda statutului său de miliardar, stilul de viață al lui Zuckerberg pare a fi relativ modest, cu câteva excepții precum achizițiile sale de mașini sport italiene și proprietăți imobiliare în Hawaii, potrivit unui raport Insider.

Meta a eliminat aproape 21.000 de angajați între sfârșitul anului 2022 și începutul anului 2023. Într-un e-mail oficial, Zuckerberg a menționat că Meta se confruntă cu pierderi de venituri și intenționează să folosească resursele eficient pentru a îmbunătăți afacerile și a obține rezultate mai bune.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.