Fostul angajat Apple trebuie să ramburseze 19 milioane de dolari după ce a fraudat compania

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 162 views

Un fost angajat Apple, de origine indiană, a fost condamnat la trei ani de închisoare și obligat să plătească peste 19 milioane de dolari companiei, după ce a fraudat-o cu 17 milioane de dolari. Potrivit unui comunicat de presă al biroului procurorului Statelor Unite, Prasad a lucrat ca cumpărător în lanțul global de aprovizionare al Apple între 2008 și 2018. A fost acuzat în martie 2022 și a pledat vinovat pentru conspirație în vederea fraudării Apple și infracțiuni fiscale asociate în noiembrie același an.

Prasad a recunoscut că a obținut ilegal bani de la Apple, acceptând comisioane, furând componente, supraevaluând facturile și facturând compania pentru bunuri care nu au fost livrate. De asemenea, el a recunoscut că a colaborat cu proprietarii a două companii furnizoare în desfășurarea acestor activități ilegale și că a evitat plata impozitelor pe venit. Departamentul de Justiție al SUA afirmă că Prasad a abuzat de poziția sa la Apple, folosind informații confidențiale despre metodele companiei de detectare a fraudelor pentru a încerca să-și ascundă activitățile ilegale.

În urma condamnării, Prasad trebuie să returneze toți banii și bunurile obținute prin înșelăciune și să plătească sumele pe care nu le-a achitat în taxe. După ce va ieși din închisoare, va fi supravegheat încă trei ani. Agenții Michael G. Pitman și Karen Beausey au colaborat cu IRS în investigarea și urmărirea penală a cazului.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.