Autoritățile olandeze permit eutanasierea copiilor sub vârsta de doisprezece ani / Vezi în ce condiții

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 191 views

Eutanasierea copiilor mici incurabili și cu dureri insuportabile, o cerere pe care pediatrii olandezi o fac de multă vreme, va deveni legală în Olanda, a anunțat guvernul vineri. “Aceasta se referă la copiii cu afecțiuni sau boli atât de severe încât decesul este iminent și așteptat în viitorul apropiat”, a menționat ministrul olandez al Sănătății, Ernst Kuipers, citat de AFP.

Eutanasia asistată va deveni legală “când reprezintă singura opțiune rezonabilă pentru a pune capăt suferinței disperate și insuportabile ale copilului”, a subliniat el într-o scrisoare adresată parlamentului. Eutanasia este deja permisă în Olanda pentru persoanele de peste 12 ani care pot oferi consimțământul.

În februarie 2014, Belgia a devenit prima țară care a permis eutanasia pentru minori, fără limită de vârstă. În Olanda, “dacă copilul nu poate da consimțământul, părintele poate face acest lucru după consultarea unui medic”, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Axel Deese, agenției franceze. Această decizie a fost luată după ani de dezbateri și a întâmpinat chiar opoziție în coaliția guvernamentală a premierului Mark Rutte, care include două partide cu orientare creștină.

Se așteaptă ca noile reguli să fie publicate în cursul acestui an, conform unui purtător de cuvânt al guvernului. Olanda a devenit prima țară din lume care a permis eutanasia la 1 aprilie 2002, cu Belgia urmându-i exemplul în scurt timp. Numărul persoanelor care recurg la eutanasiere în Olanda crește anual; anul trecut, 8.700 de persoane au optat pentru această procedură, majoritatea fiind în stadiul terminal de cancer.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.