Atenție la fraudele informatice!

de Florian
0 Comentariu 151 views

It-știi și STS avertizează că perioada sărbătorilor care se încheie pe 7 ianuarie este propice escrocheriilor informatice. Oamenii sunt sfătuiți să nu deschidă mailuri suspecte, să nu dea date personale, să fie atenți de pe ce site-uri comandă și pe unde lasă parolele de acces la conturile de mail și de social-media sau datele bancare.

Românii sunt sfătuiți dacă au deschis un mail suspect să schimbe parolele, să instaleze programe antivirus verificate  sau să anunțe autoritățile dacă au fost victime ale unor operațiuni de hacking, phishing sau spam.

De asemenea, se recomandă evitarea întâlnirii în spații nesigure, izolate cu persoane cunoscute pe rețelele sociale care nu oferă suficiente date despre persoana și statutul lor.

Înșelătoriile on-line nu sunt ceva nou, sunt o parte mai evoluată a înșelătoriei clasice. Escrocii se perfecționează și caută mereu noi mijloace de a procura ilicit bani, servicii, informații.

Sursa foto: Pro TV

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.