Astă-seară, la Ateneul Român, are loc Gala Centenarului Monica Lovinescu! Vezi programul!

de Florian
0 Comentariu 69 views

Fundația Humanitas cinstește centenarul nașterii marelui om de cultură și om de radio Monica Lovinescu, născută la 19 noiembrie 1923, la București și decedată la Paris la 20 aprilie 2008.

Evenimentul începe la ora 19.00. Organizatorii au scris pe Facebook:

„Pentru a marca o sută de ani de la nașterea Monicăi Lovinescu, Fundația Humanitas Aqua Forte și Editura Humanitas au propus un exercițiu de admirație și aducere aminte, o agendă bogată în evenimente desfășurate de-a lungul întregului an 2023 – ANUL MONICA LOVINESCU, al căror punct culminant va fi Gala Centenarului Monica Lovinescu, organizată duminică, 19 noiembrie, ora 19.00, la Ateneul Român.

În seara de 19 noiembrie, pe scena Ateneului Român, veți putea urmări dialogul dintre Gabriel Liiceanu și Horia-Roman Patapievici cu tema „Despre memorie ca datorie“, urmat de decernarea Premiului „Monica Lovinescu“ de către președinta juriului, Ioana Pârvulescu, și de lansarea Albumului centenar „Monica Lovinescu: O viață, o voce, un destin“, o biografie ilustrată realizată de Cristina Cioabă. Partea a doua a evenimentului va cuprinde „Concertul nr. 3 în do minor pentru pian și orchestră“, de Ludwig van Beethoven, în interpretarea pianistului Florian Mitrea și a Orchestrei simfonice a Filarmonicii „George Enescu“, dirijată de Gabriel Bebeșelea. În deschiderea Galei, violonistul Valentin Șerban, violoncelistul Ștefan Cazacu și pianistul Dragoș Dimitriu vor interpreta nocturna „Adagio op.post.148 D897“, de Franz Schubert.
Gala Centenarului Monica Lovinescu la Ateneul Român va fi prezentată de Marina Constantinescu.
Biletele se pot achiziționa de pe Eventbook.ro: https://eventbook.ro/other/bilete-gala-monica-lovinescu
Sursa foto: Facebook

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.