ASF propune plafonarea prețurilor RCA la nivelul din martie al anului precedent

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 138 views

Valentin Ionescu, directorul general al Direcției Generale Asigurări din cadrul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), a anunțat sâmbătă că instituția propune aplicarea tarifelor de primă RCA din martie 2022 pentru o perioadă de 6 luni. Proiectul de act normativ va fi transmis luni Ministerului Finanțelor, în calitate de autoritate competentă în materie de reglementare.

„În urma analizelor de impact efectuate de ASF, având în vedere discuţiile cu principalii asiguratori din piaţă, pentru stabilizarea pieţei, şi pentru a veni in întâmpinarea consumatorilor, propunerea noastră este de practicare pentru o perioadă de 6 luni, a tarifelor de primă RCA din martie 2022. În acest sens autoritatea a aprobat în şedinţa Consiliului ASF Proiectul de act normativ pe care îl va transmite luni Ministerului Finanţelor ca autoritate competentă în materia reglementării. De precizat că, prin excepţie, în cazul în care tariful pe primă oferit este mai mic în 2023, atunci se va alege cel mai mic tarif. Pe lângă această măsură, şi pentru a ajuta în final consumatorii, ASF va discuta şi propune renunţarea la taxa percepută societăţilor de asigurare pe primele brute încasate din RCA”, a declarat Valentin Ionescu, pentru Agerpres.

Conform declarațiilor sale, în situația în care tarifele din acest an vor fi mai mici decât cele din 2022, se va opta pentru aplicarea prețului mai scăzut.

De ce cresc tarifele la asigurările auto obligatorii?

Este evident că tarifele la RCA au crescut în mod semnificativ, dar nu se oferă o explicație clară pentru această situație. Cu toate acestea, politizarea pare să fie una dintre principalele cauze ale acestei majorări.

Recent, președintele Camerei Deputaților și liderul PSD, Marcel Ciolacu, a dezvăluit, din greșeală, modul în care sunt influențate deciziile unei autorități în care independența este impusă prin lege. În ultima vreme, au existat mai multe scandaluri în domeniu, generate de falimente, care în cele din urmă au dus la plata desp[gubirilor de către oameni obișnuiți.

ASF: ​Autoritatea de Supraveghere Financiară

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.