Armenopolis, în prag de sărbătoare, Ediția a III-a! Vezi programul!

de Florian
0 Comentariu 125 views
Palatul Copiilor Cluj-Structura Gherla, în parteneriat cu Primăria Gherla și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, instituție subordonată Consiliului Județean Cluj, organizează luni, 4 decembrie 2023, festivalul „Armenopolis, în prag de sărbătoare”.
Aflată la a III-a ediție, manifestarea va debuta la ora 14:30, la Casa Municipală de Cultură Gherla și se adresează tuturor copiilor de la școlile din Gherla și Dej.
CJCPT Cluj a scris pe Facebook:
„Invităm părinții, bunicii și toți tinerii din Gherla și Dej să se bucure de această zi, care reprezintă o sărbătoare pentru toți participanții la proiectul cu tema „Tradiții și obiceiuri de iarnă”!
În cadrul festivalului va avea loc un concert de colinde, dar și o expoziție cu lucrări ale copiilor care activează la cercurile organizate de Palatul Copiilor Cluj– Structura Gherla și Structura Dej. Acestea au fost realizate pe parcursul anului, sub coordonarea profesorilor: Ioana Alexandra, Șerban Băieș, Delia Mureșan, Ildiko Kurusian, Daniela Katona, Iulia Madar, Loredana Tomșa, Gyongy Leleu, Ioana Breda Morar.
Totodată, grupuri de colindători îi vor introduce pe cei prezenți în atmosfera sărbătorilor de iarnă. Vor colinda elevi de la școlile din Gherla: Școala Gimnazială nr. 1, Liceul Teoretic „Kemény Zsigmond”, Liceul Teoretic „Ana Ipătescu”, Liceul Teoretic „Petru Maior”, dar și de la Palatul Copiilor Cluj– Structura Gherla și Structura Dej.
Un moment de colinde tradiționale va prezenta și tânăra interpretă, Larisa Gurzău, originară din Gherla”.
Edițiile din anii precedenți ale manifestării „Armenopolis, în prag de sărbătoare” s-au desfășurat la Muzeul de Istorie din Gherla, unde s-au bucurat de un număr semnificativ de participanți, peste 200 de persoane.
Activitățile din cadrul proiectului cultural-educativ „Tradiții și obiceiuri de iarnă” au fost destinate în special tinerilor pasionați de valorile și meșteșugurile tradiționale, pentru a-i apropia de tradițiile populare și pentru a le trezi interesul și dragostea față de patrimoniul cultural.
Sursa foto: CJCPT Cluj

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.