Apple dezvăluie noul MacBook Air și două desktop-uri (Mac Studio și Mac Pro)

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 113 views

La sediul Apple Park din Cupertino, California, gigantul tech Apple a organizat o prezentare impresionantă în cadrul căreia au fost introduse noile modele de laptop MacBook Air, computerul compact Mac Studio și computerul de birou Mac Pro. Evenimentul a făcut parte din Worldwide Developers Conference (WWDC) și a fost transmis în direct pe Youtube.

CEO-ul Apple, Tim Cook, șeful departamentului hardware, John Ternus, și vicepreședintele grupului, Keith Bergeron, au fost cei care au prezentat publicului inovațiile companiei.

Noul MacBook Air este un laptop de 15,3 inchi, cu un design ușor care atinge o greutate de aproximativ 1,4 kg. Modelul vine în trei culori – auriu, argintiu și gri spațial – menținând paleta de culori a predecesorului său de 13 inchi. Dispozitivul este echipat cu un cip M2, un display reînnoit și o mufă pentru căști de 3,5 mm. Bateria sa oferă o autonomie de 18 ore, iar prețul acestui model de laptop MacBook Air începe de la 1299 USD.

Computerul desktop Mac Studio este propulsat de procesorul M2 Max și M2 Ultra, acesta din urmă fiind descris de Apple drept cel mai puternic procesor construit vreodată pentru un computer personal. De asemenea, Mac Studio are un procesor grafic cu 76 de nuclee, cu 30% mai rapid decât versiunea anterioară, conform declarațiilor Apple. Prețul acestui model începe de la 1999 USD.

Modelul desktop Mac Pro vine, de asemenea, echipat cu procesorul M2 Ultra, asigurând performanțe de trei ori mai bune decât cele ale Mac-urilor cu procesor Intel, potrivit companiei. Mac Pro este disponibil în configurații de tip turn și rack, cu un preț de pornire de 6999 USD. Noile modele de calculatoare vor fi disponibile pentru vânzare începând din această săptămână.

Mac Studio si Mac ProÎn cadrul aceluiași eveniment, Apple a prezentat noul sistem de operare macOS 14 (MacOS Sonoma), împreună cu actualizări pentru iPadOS și iOS 17. Printre îmbunătățirile aduse de iOS 17 se numără actualizări ale funcțiilor sistemului, tastaturii, FaceTime, mesajelor, Airdrop și transcriere în timp real a mesajelor vocale. Apple a anunțat și o aplicație Health dedicată iPad-ului, o aplicație Jurnal pentru iPhone, cu funcții de jurnal, și o aplicație StandBy, care oferă controale de afișare și widget-uri inactiv. Ecranul de blocare al iPad-ului va fi, de asemenea, actualizat.

În ceea ce privește asistentul vocal Siri, acesta va răspunde acum la comanda „Siri”, în loc de „Hei Siri”.

Urmărește întregul eveniment mai jos:

Foto: Apple.com

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.