Ansamblul Folcloric Studențesc „Mărțișorul”, concert de neuitat! Vezi programul!

de Florian
0 Comentariu 99 views

Ansamblul Folcloric Studențesc „Mărțișorul” va încânta publicul iubitor de folclor cu jocuri populare, în cadrul spectacolului „Dragoste, izvor de dor”, organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, în colaborare cu Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș”.
Data evenimentului: Joi, 22 februarie 2024
Ora: 18:00
Loc: – Casa de Cultura a Studenților Cluj Napoca

Pe Facebook, CJCPCT Cluj a scris pe Facebook:

„𝙋𝙚𝙣𝙩𝙧𝙪 𝙖 𝙖𝙨𝙞𝙜𝙪𝙧𝙖 𝙤 𝙗𝙪𝙣ă 𝙙𝙚𝙨𝙛ăș𝙪𝙧𝙖𝙧𝙚 𝙖 𝙨𝙥𝙚𝙘𝙩𝙖𝙘𝙤𝙡𝙪𝙡𝙪𝙞 ș𝙞 𝙥𝙚𝙣𝙩𝙧𝙪 𝙘ă î𝙣𝙩𝙧𝙚𝙜𝙪𝙡 𝙚𝙫𝙚𝙣𝙞𝙢𝙚𝙣𝙩 𝙚𝙨𝙩𝙚 𝙛𝙞𝙡𝙢𝙖𝙩, 𝙫ă 𝙧𝙪𝙜ă𝙢 𝙨ă 𝙛𝙞ț𝙞 𝙥𝙧𝙚𝙯𝙚𝙣ț𝙞 î𝙣 𝙨𝙖𝙡ă 𝙘𝙪 15 𝙢𝙞𝙣𝙪𝙩𝙚 î𝙣𝙖𝙞𝙣𝙩𝙚 𝙙𝙚 î𝙣𝙘𝙚𝙥𝙚𝙧𝙚𝙖 𝙖𝙘𝙩𝙪𝙡𝙪𝙞 𝙖𝙧𝙩𝙞𝙨𝙩𝙞𝙘.
Vă așteptăm cu bucurie pentru a vă oferi momente de neuitat și vă mulțumim pentru sprijinul și participarea la toate evenimentele Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj!
Ansamblul Folcloric Studențesc „Mărțișorul” are o istorie impresionantă, care începe în anul 1957. Fondat de Laurențiu Hodorog și aparținând Casei de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca”, „Mărțișorul” s-a transformat într-un adevărat ambasador al folclorului românesc, aducând bucurie și autenticitate în fiecare colț al lumii.
Eforturile și talentul remarcabil ale membrilor ansamblului au fost răsplătite cu numeroase premii și distincții, subliniind excelenta artistică.
În ultimii cinci ani, „Mărțișorul” a reprezentat cu cinste România în Statele Unite ale Americii, Columbia, Emiratele Arabe Unite, Mexic, Cipru de Nord și Koreea de Sud.
De-a lungul vremii, personalități marcante au activat în cadrul ansamblului: Maestrul Dumitru Fărcaș, cel care a dat strălucire Mărțișorului timp de 56 de ani și alături de care a cunoscut renumele național și internațional, Sava Negrean Brudașcu, Aurel Tămaș, Marius Ciprian Pop, Gheorghe Turda, Ioan Bocșa, dar și reprezentanți ai generației actuale de tineri interpreți vocali, precum: Vlăduța Lupău și Suzana și Daciana Vlad.
În prezent, „Mărțișorul” își desfășoară activitatea artistică sub conducerea coregrafului Ioan Cocian și a dirijorilor Dorel Rohian și Tudor Căucean, având susținerea și sprijinul permanent al directorului Casei de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” Cluj-Napoca, Flavius Milășan”

Sursa foto: CJCPCT Cluj

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.