A murit cardinalul german Karl-Josef Rauber

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 150 views

Cardinalul german Karl-Josef Rauber, care a avut o carieră îndelungată în cadrul serviciului diplomatic al Vaticanului, a încetat din viață. Conferința Episcopală Germană de la Bonn a anunțat că Rauber s-a stins din viață duminică, la venerabila vârstă de 88 de ani. Papa Francisc l-a ridicat la rangul de cardinal în 2015, în calitate de arhiepiscop emerit.

Rauber a fost hirotonit în 1959 și a făcut parte din dioceza Mainz. În perioada Conciliului Vatican II, teologul s-a deplasat la Roma pentru a-și obține doctoratul și a intrat ulterior în serviciul diplomatic al Bisericii Catolice. Pe parcursul mai multor decenii, Rauber a servit ca nunțiu apostolic – echivalentul unui ambasador – în țări precum Uganda, Elveția, Liechtenstein, Ungaria, Moldova, Belgia și Luxemburg. În anul 1990, a fost numit președinte al Academiei Diplomatice Pontificale. Cardinalul Rauber s-a pensionat în 2009.

Potrivit wikipedia, Karl-Josef Rauber este un arhiepiscop romano-catolic, diplomat emerit al Sfântului Scaun. Între 1997–2003 a fost nunțiu apostolic în Ungaria și Republica Moldova. Wikipedia

Anul nașterii: 11 aprilie 1934, Nürnberg, Germania

Data morții: 26 martie 2023

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.