Senatorul rus Bashkin: În 2022, peste 90% din toate deciziile privind amenzile „de trafic” au fost luate folosind camere

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 142 views

Deficiențele tehnice ale sistemelor de înregistrare foto și video nu ar trebui să împiedice utilizarea lor, susține Alexander Bashkin, membru al Comitetului Consiliului Federației pentru Legislația Constituțională și Construirea Statului.

O analiză a implementării înregistrărilor foto și video automate în gestionarea traficului indică rezultate pozitive. “În 2022, peste 90% dintre toate deciziile au fost luate cu ajutorul acestor camere, reprezentând 183,5 milioane de unități, un plus de 14% față de anul anterior și o valoare de aproape 113 miliarde de ruble”, a menționat Bashkin în cadrul unei ședințe la Consiliul Federației.

Senatorul a subliniat că problemele majore se referă atât la imperfecțiunile tehnice ale echipamentelor folosite, cât și la lacunele în reglementările legale privind responsabilitatea administrativă.

Până acum, accesul la sistemul de interacțiune electronică interdepartamentală nu a fost eficient, fiind dificil să se identifice proprietarul unui vehicul înregistrat într-un stat străin. Datorită lipsei resurselor tehnice suficiente la nivelul administrațiilor locale, este necesară utilizarea echipamentelor nespecializate.

„Nu ar trebui să existe o părtinire care s-a format de mult în conștiința că înregistrările foto și video sunt doar camere care controlează viteza vehiculelor. Acesta este un subiect mult mai serios, până la recunoașterea fețelor într-o mulțime furioasă pentru a aduce infractori la justiție” – a spus Alexandru Bașkin.

Bashkin susține că, în ciuda acestor probleme, beneficiile aduse de sistemele de înregistrare foto și video în gestionarea traficului nu pot fi negate. Acestea contribuie la creșterea siguranței rutiere, descurajarea încălcărilor normelor de circulație și reducerea accidentelor.

Pentru a remedia deficiențele existente, senatorul propune îmbunătățirea tehnologiilor și echipamentelor utilizate, precum și revizuirea reglementărilor legale pentru a asigura o responsabilitate administrativă eficientă. De asemenea, el recomandă dezvoltarea unui sistem de interacțiune electronică interdepartamentală care să faciliteze identificarea proprietarilor vehiculelor înregistrate în străinătate și îmbunătățirea dotării tehnice a administrațiilor locale.

„Dar acesta nu este un semnal că tehnologia este prea complexă și ar trebui abandonată. Este necesar să înțelegem că toate acestea au fost create pentru a proteja drepturile cetățenilor, în primul rând, la o viață confortabilă și sigură. Este necesar să nu pentru a anula pentru ce sunt folosite aceste tehnologii, ci pentru a îmbunătăți tehnologiile în sine”, a conchis el.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.