29 decembrie 1925 – anunțarea morții unui mare poet rus!

de Florian
0 Comentariu 96 views

În anul 1925, Serghei Andreevici Esenin, mare poet rus nu era în cea mai bună formă a sa. Încercase să promoveze un curent poetic nou, arăta depravarea Moscovei și, în plus, afirma în creațiile sale că fusese dezamăgit de Revoluția Rusă. Milita pentru poezie în stilul lui Pușkin.

La 25 decembrie 1989, ajunsese la Leningrad, cu prietenii lui, pentru a celebra Crăciunul. Totuși, pe 27 seara se retrage și cere să nu fie deranjat. Prietenii săi văd că era abătut și bea foarte mult.

Neapărând pe 28 decembrie, ei încearcă să convingă conducerea hotelului să descbidă ușa cu cheia recepției.  Așa se face că în dimineața de 29 decembrie, Serghei Esenin este găsit mort. Avea venele tăiate, era rănit la mâini iar nodul ștreangului era desfăcut.

Există ideea că el ar fi fost eliminat de bolșevici, fapt dovedit și de faptul că în 1927, când în Codul Penal sovietic e introdus articolul 58 contra sabotorilor și contrarevoluționarilor, poezia lui Esenin este considerată contrarevoluționară.

Serghei Esenin se născuse la 3 octombrie 1895, Avea la moarte, 30 de ani.

Sursa foto: Wikipedia

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.