20 mai 1988 – Ziua în care a murit femeia carea învins bătrânețea!

de Florian
0 Comentariu 74 views

La 20 mai 1988, la Spitalul Elias din București, murea medicul academician Ana Aslan. A fost supranumită „femeia care a învins bătrânețea”. Inventarea Gerovitalului și prezentarea sa științfică în conferințele internaționale la mijlocul anilor 50 ai secolului XX a pus România pe harta medicală a lumii de două ori!

O dată prin inventarea medicamentului minune, a doua oară prin crearea primului Institut de Gerontologie și Geriatrie din lume.

Academicianul Ana Aslan a creat un tratament minune care a adus la București vedete de top ale filmului, modei și politicii internaționale.

În peste trei decenii de cercetare și inovare a Gerovitalului,  a tratamentului cu acest medicament, o jumătate de miliard de dolari a fost adus României de către Ana Aslan. Având în vedere că în aprilie 1989, la aproape un an de la moartea sa, România rambursa datoria externă de circa 11 miliarde de dolari, aproape un miliard (dacă adăugăm tratamentele și produsele comercializate clandestin în străinătate) era produs de Ana Aslan, femeia care rivaliza cu fabricile de renume ale României socialiste.

Ana Aslan a îngrijit pe răspunderea sa bătrâni de origine bună, marginalizați de comuniști, câștigând procesul cu autoritățile politice prin achitare.

Regimul comunist nu i-a permis înmormântarea în Cavolul Danielopolu și nici înmormântarea cu preoți. Academicianul Ana Aslan a avut parte de o cenzură totală, ferparele fiind pe la „și altele”, la slujba de înmormântare fiind prezenți colegii de la Institut și probabil câțiva apropiați care o cunoscuseră.

Sursa foto: Arhivă

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.