Ziua Sfântului Andrei, celebrată la Jariștea!

de Florian
0 Comentariu 257 views

Sfântul Apostol Andrei a fost pescar. Hristos i-a spus „Veniți după mine și vă fac pescari de oameni”. El a fost întâiul chemat la Apostolie, iar când s-au tras sorții, Andrei a primit Scythia, ajungând în Dobrogea. Sfântul a poposit în peștera care astăzi se găsește pe raza comunei Ioan Corvin și care a fost descoperită printr-o minune, ca urmare a unui vis avut de un istoric și avocat dobrogean.

Sfântul Apostol Andrei este Patronul Spiritual al României, prin decizia BOR, iar ziua lui este înaintea Zilei Naționale a României. Ca atare, în Cetatea lui Bucur, i se va da cuvenita cinstire la Jariștea Locantă, la ceasurile 19.00, în seara de 30 a lui Brumar:

„Știut este că Sfântul Andrei, ucenicul lui Ioan Botezătorul, este

Luminătorul și Ocrotitorul nostru spiritual, cel care, în călătoria sa misionară, ne-a adus învățăturile lui Iisus Nazarineanul. „Pescarul de suflete” al Mântuitorului a prins în mreaja sa evanghelică și poporul din Scythia Minor, va să zică Dobrogea Histriei, Tomisului și Callatisului, de unde duhul credinței creștinești s-a răspândit binefăcător asupra tuturor românilor vechi.
Cuvine-se, așadar, la pogorârea alaiurilor de îngeri, să-i ridicăm imne de slavă și, asemeni Kerei Calița, să-i rânduim praznic în seara zilei de 30 ale lui Novembre, când, de la orele 19.00, Locanta Jariștea își aprinde luminile spre a-i cinsti pilda apostolicească.
Gustări înconjurate de aburii sfințeniei
Separator din gustări de pește alcătuit din:
– Icre de știucă
– Pastetă de anșoa
– Zacuscă de somn
– Ruladă de somon
– Batog de crap
– Măsline
– Vegetale
Desfătare la cuptor cu o porție babană de șalău Bonne-femme, rețetă franțuzească populară
Dulce de casă
– Clatite de post cu nucă și miere
Potolirea setei și alte arome
-Ape cu bule și fără
-Ibrice cu ceaiuri alese
-Filigene cu cafea făcută la nisip ca în sarai
De la cele sfinte la cele lumești
-Istorisirile Kerei Calița culese din manuscripte dăscălești și codexuri îngălbenite de vreme, trecute prin filtrul de azi al sensibilității Dumneaei
-Cântările Tarafului Crailor de Curtea Veche, zicând neîncetat din strună de vioară, alămuri lucioase, corzi de bas neîmblânzite, claviatură de acordeon și isonuri de țambal, însoțind glăsuirile Cristinei Ioana
Jertfirea port-feuille-ului
130 parale, adecă 130 lei noui, niciun sfanț în plus!
Predestinare
Cu gândul la pildele rostuite în această zi de pioasă închinăciune, binevoiți a face din vreme rezervațiune la unul dintre numerele de telefon: 0721 961 936 / 0775 609 233 / 0770 948 868.”
Sursa foto: Jariștea

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.