Ziua Națională a Coreii de Nord! Ce și-au transmis liderii de la Phenian și Moscova?

de Florian
0 Comentariu 120 views

În aceste zile, Coreea de Nord celebrează cea de-a 78-a aniversare a eliberării Coreii de Noed de sun dominația colonială a Japoniei din 1910-1945. În realitate, întreaga peninsulă a fost eliberată dar din 1953, după armistițiul de la Panmunjon Coreea este separată între partea de nord comunstă și cea de sud democrată și capitalistă.

Lim Jong Un, al cărui bunic a condus lupta de eliberare cu ajutor sovietic i-a scris lui Vladimir Putin, prietemul său de la Moscova:

Țara mea îşi demonstrează pe deplin invincibilitatea şi puterea în lupta pentru a zdrobi practicile arbitrare şi hegemonia imperialiştilor.”Sunt ferm convins că prietenia şi solidaritatea … vor fi dezvoltate în continuare într-o relaţie strategică de lungă durată, în conformitate cu cerinţa noii ere. Cele două ţări vor ieşi întotdeauna victorioase, sprijinindu-se şi cooperând puternic una cu cealaltă în cursul realizării obiectivului şi cauzei lor comune”.

Ca răspuns, Vladimir Putin a precizat:

unt sigur că vom consolida cooperarea bilaterală în toate domeniile pentru bunăstarea celor două popoare şi pentru stabilitatea şi securitatea fermă a peninsulei coreene şi a întregii Asiei de Nord-Es”.

Sursa foto: Pro TV

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.