Zelenski sa întâlnit cu Papa Francisc la Vatican. Fotografie

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 142 views

Șeful statului ucrainean, Volodimir Zelenski, a ajuns la Vatican unde se va întâlni cu Papa Francisc, așa cum relatează CNN. Aceasta reprezintă prima întâlnire față în față dintre cei doi lideri de la declanșarea conflictului ucrainean.

Zelenski a avut, de asemenea, o întâlnire cu premierul Italiei, George Meloni, în cursul zilei de astăzi. În urma discuțiilor, președintele ucrainean a menționat că au fost luate „decizii foarte importante pentru protejarea spațiului nostru aerian”.

Dialogul cu premierul italian a vizat cooperarea în domeniul securității și procesul de integrare europeană a Ucrainei.

În ziua de sâmbătă, 13 mai, președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, împreună cu șeful biroului președintelui, Andriy Yermak, și restul echipei, se află într-o vizită oficială la Roma. În cadrul vizitei, Zelensky s-a întâlnit cu președintele Italiei, Sergio Mattarella, și cu prim-ministrul George Meloni.

Conform unor informații anterioare, după vizita la Roma, Volodymyr Zelensky intenționează să călătorească în Germania. Acolo, se așteaptă să primească cel mai mare pachet de arme germane, în valoare de 2,7 miliarde de euro. În plus, președintele ucrainean urmează să fie distins în Germania cu Premiul Carol cel Mare, acordat pentru contribuția sa la unificarea Europei.

Volodimir Zelenski Papa 2

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.