Municipalitatea ieșeană se alătură și în acest an evenimentului Noaptea Muzeelor organizat sâmbătă, 13 mai 2023, între orele 18.00 și 24.00.

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 65 views

În data de 13 mai 2023, între orele 18.00 și 24.00, administrația orașului Iași va participa din nou la evenimentul Noaptea Muzeelor. Printre instituțiile culturale locale, Muzeul Municipal „Regina Maria” Iași a stabilit deja agenda evenimentelor pentru Noaptea Muzeelor, care se vor desfășura atât în sediul principal, cât și în alte locuri dedicate.

La Muzeul Municipal „Regina Maria”, vizitatorii vor avea acces gratuit la expoziția permanentă. De asemenea, vor avea loc expoziții speciale, cum ar fi “Alexandru Ioan Cuza – personalitate europeană”, unde va fi expusă sabia de paradă a domnitorului, primită de la principele sârb Milan Obrenovici în 1863, și expoziția temporară “Sacru și Profan în gravura europeană”. Un spectacol literar-muzical numit “Parfum de Mai” va fi oferit de elevii de la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași, și vor fi disponibile ședințe foto termice gratuite oferite de Cerc Experimentis Iași.

La Galeriile „Dumitru I. Grumăzescu”, vizitatorii se pot bucura de expoziția de artă textilă “Identitate românească” și un concert cameral susținut de elevi de la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași.

Galeriile de Artă ale Municipiului Iași „Dan Hatmanu” vor găzdui expoziția “Zestrea… cărări spirituale” a artistei Pușa Pîslaru și un spectacol muzical-coregrafic intitulat “Noapte de mai”.

În Palatul Braunstein, vizitatorii vor putea explora diverse expoziții, inclusiv “Pictori ieșeni în colecții ieșene”, “Veronica” – o expoziție de icoane și un atelier de tehnica aplicării foiței pe icoane, și “Istoria școlii românești 1864 – 1989”. De asemenea, va fi o expoziție de tapiserie numită “Rădăcini” cu lucrări realizate de Suzana Fântânariu, Cela Neamțu și Miruna Hașegan. În plus, va avea loc un concert cameral susținut de elevii Colegiului Național de Artă „Octav Băncilă” Iași.

Sursa foto: Primăria Municipiului Iași

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.