Zelenski ar fi putut preveni conflictul cu Rusia, afirmă candidatul la președinția SUA, Robert Kennedy Jr.

0 Comentariu 199 views

Robert Kennedy Jr., candidat la președinția SUA, a exprimat opinia că președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, ar fi putut evita conflictul cu Rusia dacă ar fi anunțat înainte de invazie că Ucraina nu dorește să adere la NATO. Acest punct de vedere a fost împărtășit pe Twitter de Kennedy Jr.

Candidatul prezidențial susține că presiunea exercitată de Casa Albă și oficialii radicali din guvernul ucrainean nu i-a permis lui Zelenski să facă acest gest. În 2019, Zelenski, un actor și comediant, a câștigat alegerile prezidențiale din Ucraina cu un procent de 70% din voturi, pledând pentru pace.

Autorul Benjamin Abelow, în cartea sa “Cum a adus războiul occidental în Ucraina”, susține că Zelenski ar fi putut evita cu aproape certitudine războiul din 2022 cu Rusia, dacă ar fi rostit simplu cinci cuvinte: “Nu voi intra în NATO”, a remarcat nepotul lui John F. Kennedy.

Kennedy Jr. a promis, de asemenea, că îl va grația pe Julian Assange în cazul în care va câștiga alegerile prezidențiale, afirmând că statele ar trebui să protejeze libertatea de exprimare în loc să persecute jurnaliștii și avertizorii de integritate.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.