Un tanc rusesc distrus a fost expus la Amsterdam

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 185 views

Un tanc T-72B rusesc, care a fost distrus în Ucraina, va fi prezentat la Amsterdam în perioada 25 mai – 4 iunie 2023. Acesta va fi parte a Forumului Cultural European De Baalle, simbolizând fragilitatea și stabilitatea democrației în Europa.

Pe data de 31 martie 2022, tancul a fost neutralizat de forțele ucrainene în timpul conflictului din Kiev, în satul Dmytrivka, situat în apropiere de Buchi. În această zonă, ca și în multe alte părți ale Ucrainei, civili neimplicați au pierdut vieți.

Evenimentele au fost descrise de activiștii pentru drepturile omului ca fiind crime de război, și sunt acum sub investigație de către Curtea Penală Internațională.

Acest tanc de 44 de tone a fost în serviciul unei unități rusești din Ulan-Ude, situată la granița cu Mongolia, la o distanță de aproximativ 6.300 de kilometri de Kiev.

Tanc rusesc T 72B distrus la Amsterdam. mai 2023

Înainte de prezentarea sa la Amsterdam, tancul a fost expus la Berlin pe strada Unter den Linden și la Muzeul Libertății din Groesbeek, Olanda.

Este de menționat că, pe 22 februarie, Ucraina a trimis la o expoziție internațională principalele vehicule de luptă distruse ale armatei ruse. Primele expoziții de acest fel au avut loc în Polonia și Cehia în cursul verii trecute. Vizitatorii au avut ocazia să observe direct rachetele lansate de ruși asupra orașelor ucrainene.

Tanc rusesc T-72B distrus la Amsterdam. mai 2023. Olanda. Foto: Enno Lenze

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.