Turist român refuzat la un hotel din Olanda din cauza naționalității / Consilier local promite investigații deoarece acesta este un caz clar de rasism

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 230 views

Un turist român afirmă că a fost umilit de personalul unui hotel din Tilburg, Olanda, care ar fi refuzat să-l cazeze din cauza naționalității sale. Turistul a împărtășit experiența neplăcută pe rețelele de socializare Facebook și Instagram, menționând că nu a întâlnit niciodată o astfel de atitudine discriminatorie înainte.

Turistul român, care este cercetător, a dezvăluit un mesaj din partea hotelului care îl informa că nu-l poate caza din cauza originii sale românești, existând o înțelegere în acest sens cu autoritățile locale din Tilburg. Alexandru Hegyi, turistul în cauză, se arată uluit de această situație și se întreabă cum este posibil să se întâmple așa ceva în anul 2023.

discriminare olanda”Discriminare în inima UE. Astăzi călătoream spre Tilburg, Olanda, și am rezervat o cameră de hotel prin Booking. Hotelul mi-a confirmat rezervarea și apoi mi-a trimis mesajul de mai jos. Este revoltător! Am călătorit prin lume de la est la vest și de la nord la sud și nu am întâlnit niciodată o astfel de atitudine nerușinată. Aceste persoane nu ar trebui să fie implicate în activități din domeniul ospitalității”, scrie cercetătorul.

Român refuzat la cazare în Olanda doar pentru că e ROMÂN!! În UE, care bate monedă pe nediscriminare. Este strigător la cer!
Acum câteva zile, Alexandru Hegyi, cercetător român din Timișoara, angajat al Universității din Kyoto, a călătorit împreună cu soția din Japonia spre Germania. Dorind să-și viziteze cumnata, în Olanda, au făcut rezervare pe booking într-un hotel din Tilburg. Dar șoc! Cercetătorul a fost anunțat că rezervarea a fost anulată deoarece este ROMÂN. Există informații că anumite hoteluri din Tilburg ar avea o cutumă și resping cazarea românilor, cu “binecuvântarea” primăriei. Vom verifica dacă este așa, însă indiciile acolo trimit.
Voi ridica problema în Comisiile LIBE și PETI a Parlamentului European, iar azi interpelez Comisia Europeană, să se gândească la un regim mai aspru de sancționare a acestor practici. Astfel, dacă mai trece prin minte unora să-i considere pe români cetățeni de mâna a doua, să plătească scump! Așa ceva nu trebuie tolerat! Gata! Romanii au stat destul cu capul plecat. Tara asta merita un cu totul alt tratament. a scris Rares Bogdan pe pagina de Facebook.
În plus, când bărbatul a solicitat clarificări de la hotel cu privire la motivul primirii acestui mesaj, i s-a explicat că
românii sunt implicați în activități ilegale, așa că m-au etichetat ca fiind un infractor doar pentru că am vrut să stau o noapte acolo în timp ce îmi vizitam niște prieteni din oraș. Ce va urma? Știți dacă pot intra în restaurante sau mă pot plimba pe străzi”.
Pe Instagram, unde și-a relatat experiența, bărbatul a primit un răspuns de la un consilier local din oraș, care a promis că va investiga această situație. Consilierul i-a sugerat să depună o plângere la poliția din Tilburg, deoarece acesta este un caz clar de rasism și contravine legilor olandeze. Acesta a adăugat că nu există nicio înțelegere de acest fel între hotel și municipalitate.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.