Te Deum și depunere de coroane de flori la Biserica Greacă din București, respectiv la monumentul eroului grec Rigas Ferraios (Velestinos)

de Florian
0 Comentariu 188 views
Uniunea Elenă din România alături de Ambasada Republicii Elene în România, diverși membrii corpului diplomatic acreditat la București, reprezentanții Camerei de Comerț Bilaterale Româno-Elene, greci și filoeleni au participat la liturghia de duminică și la un Te Deum oficiat de preotul paroh loan Moldoveanu la Biserica Greacă „Buna Vestire” din București, paraclis al Ambasadei Republicii Elene la București.
Ar putea fi o imagine cu 10 persoane
Alături de Președintele Uniunii Elene din România,  domnu, deputat Dragoș Gabriel Zisopol au fost astăzi doamna Irina Cajal, subsecretar de stat Ministerul Culturii și domnul Ioannis Kontzias, primarul  localității Istiaia-Edipsos din Insula Evia.
Ulterior au fost depuse coroane de flori la monumentul lui Rigas Ferraios (Velestinos). Acesta a fost un erou grec al luptei pentru independență, născut în 1757 în Thessalia la Velestini (Pherai) dar a activat la Craiova, în skujba domniei fiind prieten inclusiv cu liderul răzvrătit al Vidinului Pazvan Oglu. Rigas a fost inpector militar al domnitorului Nicolae Mavrogheni.
A fost executat de turci ca spion grec și răzvrătit șla Belgrad în 1798.
Sursa foto: Facebook/IUER

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.