Tancul rusesc T-90 M, probleme pe frontul din Ucraina!

de Florian
0 Comentariu 188 views

Tancul T-90 M este supranumit Spărgătorul. Costurile sale de producție au fost de 4,5 milioane dolari. În satul Klishchiivka din regiunea Donețk, un astfel de tanc a fost scos din luptă de o dronă FPV, care conform Armatei Ucrainene costă câteva sute de dolari.

La 7 august, un alt tanc T -90 M a fost scos din luptă.

Conform Wikipedia, T-90 reprezintă un tanc principal de luptă din generația a treia. Acesta este fabricat la Uzinele Uralvagonzavod din Nijni Taghil, Rusia.

T-90  reprezintă varianta modernizată a tancului T-72 (inițial, proiectul a purtat numele  T-72BU, ulterior a devenit T-90).

T-90 reprezintă cel mai modern tanc aflat în dotarea Forțelor Terestre și Infanteriei Marine rusești.

Pleacă tot de la modelul T-72 fiind dotat cu următoarele facilitățo:

„tun și sisteme optice de ochire montate pe tancul T-80U, motor nou, sistem de vedere pe timp de noapte bazat pe imagini termice”.

T-90 are un blindaj reactiv Kontakt-5 ERA, este dotat cu un sistem de avertizare la iluminarea laser, un camuflaj Nakidka, un sistem EMT-7 de generare a pulsurilor electromagnetice pentru distrugerea minelor magnetice și un sistem Ștora de bruiere a rachetelor antitanc cu infraroșii.

Sursa foto: Wikipedia

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.