Continuă „scânteile” dintre China și Taiwan! Un oficial taiwanez vizitează SUA

de Florian
0 Comentariu 51 views

Deși SUA nu au recunoscut niciodată Taiwanul la nivel de reprezentanță diplomatică, se știe că Taiwanul este un prieten al SUA.

China a luat foc în trecut când șefa Camerei Deputaților de la Washington DC Nancy Pelosi a vizitat Taiwanul.

Acum, Beijingul este foc și pară pentru că Vicepreședintele taiwanez William Lai a început azi o vizită la Washington DC.

William Lai,  care dorește să devină președinte al Taiwanului după alegerile din ianuarie 2024,  a declarat că îm Statele Unite  va face doar o escală necesară în drumul său aerian  spre și dinspre Paraguay, unde viceliderul Taiwanului va participa la depunerea jurământului de către președintele acestei republici latino-americane.

Un adept al apropierii mai active de SUA; William Lai va ajunge și la New York, așa cum a declarat într-o postare pe X, actualul nume al fostei platforme Twitter.

Este foarte posibil ca Beijingul să reacționeze dur față de această vizită, fapt ce ar putea fi reprezentat de o serie de manevre militare în strâmtoarea care separă Taiwan de China.

De 74 de ani, din 1949, China și Taiwanul se tratează inamical. China consideră că Taiwan este parte a teritoriului său care este însă secesionistă.

Taiwanul a ratat în a doua jumătate a secolului trecut obținerea statutului de membru în ONU în locul Chinei Comuniste care are drept de veto în Consiliul de Securitate.

Având nevoie de Beijing contra URSS; SUA au colaborat cu China și au ajutat subversic Taiwanul, dar după 2008, pe fondul ridicării Rusiei și al apropierii Chinei de Rusia, SUA au reluat apropierea de Taiwan, spre nemulțumirea Beijingului.

Sursa foto: Hotnews

 

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.