Stoltenberg: NATO va sprijini Ucraina câțiva ani

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 127 views

Jens Stoltenberg, Secretarul General al NATO, confirmă sprijinul continuu pentru Ucraina prin furnizarea de arme și echipamente militare, indicând că țările membre NATO au oferit până acum ajutor în valoare de 65 de miliarde de euro de la începutul conflictului.

Într-o declarație făcută astăzi, luni, înainte de întâlnirea miniștrilor de externe ai țărilor NATO de la Bruxelles, Stoltenberg a menționat că alianța este decisă să sprijine Ucraina în continuare și că membrii săi elaborează un plan pe termen de câțiva ani. Acest plan va fi aprobat în cadrul unei ședințe ce va avea loc între 4 și 5 aprilie.

Săptămâna trecută, Ucraina a primit primele tancuri grele din Marea Britanie și Germania, o cerere îndelung așteptată pentru a contracara ofensiva militară rusă. Stoltenberg a salutat livrările de tancuri occidentale și alte vehicule blindate către Ucraina, menționând că „aceste provizii pot schimba situația de pe front”.

Secretarul general al NATO a precizat că membrii alianței vor aborda problema consolidării sprijinului pentru Ucraina și posibilitatea de a înlocui armamentul sovietic cu cel occidental.

De asemenea, generalul Serghei Krivonos, fost comandant adjunct al Forțelor de Operațiuni Speciale din armata ucraineană, a dezvăluit anterior că țările NATO nu pot produce cantitatea necesară de muniție pentru forțele ucrainene. El a explicat că forțele ucrainene utilizează „mii de rachete zilnic”, iar țările membre NATO nu pot face față cererii masive.

Ieri, ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a anunțat că țările NATO intenționează să furnizeze forțelor ucrainene 6 batalioane de tancuri germane „Leopard” și „Leopard 2”. Potrivit ziarului german „Die Welt”, care îl citează pe Pistorius, se discută despre livrarea a 160 de tancuri în Ucraina, inclusiv două batalioane de tancuri „Leopard” și 4 batalioane de tancuri „Leopard 2”.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.