Statele Unite nu văd motive pentru a-și ajusta postura nucleară în fața Rusiei, afirmă secretarul de stat Antony Blinken

Rusia nu prezintă amenințare nucleară imediată, susține secretarul de stat American

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 76 views

Secretarul de stat Antony Blinken a afirmat vineri că nu există indicii că Rusia se pregătește să utilizeze arme nucleare, și că Statele Unite nu văd niciun motiv să-și ajusteze propria lor poziție nucleară, conform citatelor prezentate de Reuters.

Aceste comentarii au fost făcute în urma declarațiilor președintelui rus Vladimir Putin, care a menționat vineri că Rusia ar putea “teoretic” să folosească arme nucleare în cazul unei amenințări la adresa integrității teritoriale sau a existenței sale ca stat, deși în prezent nu se află într-o astfel de situație.

La Forumul Economic de la Sankt Petersburg, Putin a anunțat vineri că primele arme nucleare tactice ruse depozitate în Belarus au ajuns la destinație, iar acest proces va continua pe parcursul verii.

Putin a declarat că utilizarea armelor nucleare de către Rusia este “teoretic posibilă în cazul unei amenințări la adresa Federației Ruse”. El a subliniat că Rusia dispune de mai multe arme nucleare decât țările membre NATO și că aceste arme sunt concepute pentru a garanta securitatea și existența statului rus. Putin a adăugat că presiunile exercitate de țările NATO pentru negocieri privind reducerea armamentului nuclear sunt cunoscute de Rusia.

Referindu-se la Ucraina, liderul rus a atras atenția asupra pericolului de a implica și mai mult NATO în conflictul militar prin furnizarea de arme către Kiev. Putin a menționat că armata rusă ar putea “distruge orice clădire din centrul Kievului”, dar a precizat că nu intenționează să facă acest lucru. El a afirmat că atacurile recente din Moscova și regiunea Belgorod sunt o încercare de a provoca Moscova să acționeze în mod serios și puternic.

Casa Albă a răspuns la presupusa deplasare a armelor nucleare tactice rusești afirmând că nu există indicii că Moscova se pregătește să le utilizeze. De asemenea, oficialii americani nu au observat niciun semn al deplasării armamentului nuclear în interiorul Rusiei către Belarus, conform informațiilor CNN. “Nu am identificat niciun motiv pentru a ajusta propria noastră poziție nucleară și nici nu avem indicii că Rusia se pregătește să folosească arme nucleare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate.

Foto: Twitter

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.