Statele Unite au anunțat pregătirea Ucrainei pentru negocieri cu Rusia

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 129 views

Ucraina se arată deschisă pentru a începe negocierile cu Rusia, dar toate detaliile, inclusiv viitoarele granițe, vor depinde de opinia Kievului, așa cum a subliniat secretarul de stat american Antony Blinken într-o declarație recentă. Cu toate acestea, în ciuda deschiderii Ucrainei pentru negocieri, Blinken a menționat că nu există încă semne că Rusia este interesată de o diplomație constructivă, notând că este nevoie de ambele părți pentru a face progrese în negocieri. “Toată lumea vrea ca acest război să se termine”, a adăugat el.

Blinken a comentat și pe marginea criticilor aduse declarației finale de la summitul G20, subliniind că aceasta a fost puternică deoarece toți cei prezenți au vorbit în favoarea integrității și suveranității Ucrainei. De asemenea, el a observat că fiecare lider participant a recunoscut impactul negativ al conflictului asupra lumii și dorința de a pune capăt agresiunii rusești.

Deși declarația G20 a cerut o pace justă și durabilă în Ucraina, Financial Times a observat că aceasta nu a făcut referire directă la importanța integrității teritoriale a Ucrainei, așa cum au cerut țările occidentale. Decizia de a evita criticile directe la adresa Moscovei a facilitat acordul pe alte probleme importante, cum ar fi restabilirea exportului de cereale ucrainene prin Marea Neagră, conform unui oficial european prezent la discuții.

În ciuda acestei deschideri pentru negocieri din partea Ucrainei, Rusia a respins ideea retragerii trupelor la granițele din 1991 și a cerut recunoașterea “realităților de pe teren”. Aceasta reflectă o poziție rigidă din partea Rusiei, ceea ce ar putea face mai dificilă găsirea unei soluții negociate la conflict.

Sursa foto:Facebook U.S. Department of State

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.